Jeżeli założyłem temat w złym dziale, proszę o przeniesienie.
Chciałbym się was zapytać - doświadczeni userzy - która roślina łatwo dostępna (np w magicznym ogrodzie) najbardziej przypomina w smaku i działaniu mj ? Zostałem odizolowany od tej jakże cudownej rośliny :(, dlatego szukam zamiennika.
Może być do palenia, do kapsułki lub herbata. Dzięki za odp.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Jeśli chemii się nie boisz to poczytaj o kannabinolach...
Osobiście przychylam się do odpowiedzi, której udzielił pindyjski.
abrakadabra123 pisze:która roślina łatwo dostępna (np w magicznym ogrodzie) najbardziej przypomina w smaku i działaniu MJ ?
madafakers pisze:odp na temat: hasz
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
pindyjski pisze:abrakadabra123 pisze:która roślina łatwo dostępna (np w magicznym ogrodzie) najbardziej przypomina w smaku i działaniu MJ ?Bycie dowcipnym na siłę i cwaniakowanie nie zawsze wychodzi.madafakers pisze:odp na temat: hasz
Ja mam: uwagę, że napisałeś posta nie na temat, a teraz dodatkowo spamujesz -pokolenie Ł.K.
madafakers pisze:masz coś?
gynoid pisze:Gałka muszkatołowa w mądrych ilościach. W smaku może nie bardzo, ale w działaniu tak.
– Jak zdołałaś wrócić?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.