Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 0 / / 0
Chciałbym dowiedzieć się na czym konkretnie polega badanie moczu...
Osoba oddała mocz do analizy kogoś, kto w dniu pobrania moczu zażywał koko.
Stąd pytanie: czy w laboratorium sprawdzają wszystkie zawarte substancje w badanym moczu i będą wiedzieć co tam się znajduje, czy działa to na zasadzie narkotestu, czyli że wykrywają obecność nielegalnych narkotyków?
Oczywiście osoba, która oddała mocz do analizy miała zamiar dowiedzieć się czy osoba, od której wzięła mocz jest pod wpływem jakichś środków, więc nie chodzi mi tu o to zwykłe badanie moczu.
  • 2775 / 39 / 0
Wykrywają obecność związków chemicznych na które test jest ukierunkowany. Jeżeli np. ktoś brał kokainę i heroinę a test jest tylko na obecność kokainy to hera nie wyjdzie (bo nikt nie będzie jej szukał). Sprawę komplikuje jednak możliwość przebadania próbki pod kątem wielu substancji. Ile ich bedzie w określonym zestawie, tylu będą szukać. I wydaje mi się, że to będzie tego typu badanie u tej osoby. Imo wynik pozytywny
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
koko - chodzi mi tu o koko z dopalaczy.
Czyli wychodzi na to, że badają mocz i wykrywają dane substancje i co dalej? - Dadzą listę ze substancjami znajdującymi się w moczu? Trochę bez sensu..
  • 883 / 10 / 0
Co to za problem, że wciągał jakieś gówno z dopalaczy? Przecież można, nie? Na upartego nawet za nielegalne chyba też nie do końca mogą cokolwiek zrobić.
  • 0 / / 0
Ale nie mówię tu o tym, że miałbym ponosić za to konsekwencje karne, pomyśl... Chodzi mi bardziej o to, że starzy się dowiedzą.., tak to bym w ogole tematu nie rozpoczynał... :p pozdro
  • 80 / / 0
wykrywaja metabolity danych substancji.jak bede mial chwilke czasu to rozpisze to dokladniej
  • 3854 / 314 / 0
Chodzi mi bardziej o to, że starzy się dowiedzą
Może nie od kolesi z laboratorium. Ale ja im na pewno powiem.
  • 757 / 31 / 0
Podejrzewam, że może wyjść coś w rodzaju "amfetamina: prawdopodobne (to co innego niż pozytywne)" z takiego statusu daje się łatwo wytłumaczyć. Mówisz (a raczej starasz się podważyć prawdziwość tych badań), że brałeś ostatnio jakiś lek na katar (najlepiej jakby się lekarka spytała) i się pytasz czy to możliwe, żeby przez to wyszedł taki status (coś jak bułka z makiem przy opiatach). Wydaje mi się, że te testy będą reagowały na metabolity i jeśli już coś wyjdzie (a jest to mało prawdopodobne) to właśnie w ten sposób. Nie dam wiary, że są już jakiekolwiek testy na dopalacze. Jedyne niebezpieczeństwo to to o którym napisałem.
  • 883 / 10 / 0
Jak się boisz mamusi to było lepiej nie ćpać ^_^
  • 0 / / 0
Dzięki wielkie..
Hahaha..., to nie strach przed mamusią
Zablokowany
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...