Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 24 / / 0
Witam.

Mam pytanie bo slyszalem o Efferalgan Codeine / Dafalgan Codeine.
nigdy jednak tego nie bralem i mam pytanie:
1.Jak to przyzadzic zeby moc wziac ?
2.Ile kosztuje mniej wiecej jedno opakowanie ?
3.Ile jest w jednym opakowaniu tabsow i ile mg kody ?

wiem ze taki temat juz byl ale tam bylo niejasno dla mnie opisane i chciałbym zeby ktos mi to w prostszy sposob to wytlumaczyl.

Z gory dzieki i Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Maroko jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 394 / 6 / 0
Efferalgan lub Daffalgan się do niczego nie nadają źle ekstrakcja przebiega. Więcej informacji na ten temat : http://talk.hyperreal.info/search
  • 24 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Maroko »
skoro sie do ekstrakcji nie nadaja to moze je rosposucic w wodzie ? jak to przyjmowac ?
Uwaga! Użytkownik Maroko jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Jako czopki doodbytnicze.

Jakiej wypowiedzi niby oczekujesz?
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / / 0
hmm zastanow sie -.-
skoro nie umiesz czytac -.-
jak brac ta substancje ? rozpuszczac,kruszyc,polykac w calosci czy jak ?
  • 284 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vtka »
Można próbować normalnej ekstrakcji w przypadku Dafalganu, krążyły głosy, że nie nadaje on się do tego celu bo zawiera składnik zwiększający rozpuszczalność paracetamolu - jednak jeden użytkownik przeprowadzał ekstrakcję w idealnych warunkach, ważył pozostałą papkę paracetamolową i wyszło na to, że parasyfu w roztworze było < 1 g. Sam osobiście też kiedyś robiłem ekstrakcję z dafalganu i wyszło ok. Aha, uwaga - tabletki Dafalganu są pokryte substancją poślizgową która barwi wodę na mleczny kolor - więc dobrze by było, żebyś najpierw zmył z nich tą otoczkę (będziesz mógł lepiej ocenić czy to co się wyekstrahowało nadaje się do spożycia).

No a jeśli chodzi o Efferalgan to już trochę gorzej, bo tam paracetamol rzeczywiście i świadomie ma zwiększoną rozpuszczalność (w końcu są to tabletki musujące) więc lipa. Kiedyś ktoś tam próbował to ekstrahować i niby było w miarę ok, ale... ja osobiście bym odpuścił.
Uwaga! Użytkownik vtka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1498 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: Non »
Maroko, a od czego masz thicodin albo antidol ? Odpuść sobie tamte specyfiki, w ogóle sobie odpuść, pij lepiej mleko ;]
  • 284 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vtka »
Tamte specyfiki są bardziej opłacalne, za tą samą cenę masz 300 mg z antka/thio i 480 z Dafalganu (nie wiem jak z Efferalganem ale też lepiej cenowo to wychodzi). A jak ktoś musi nakurwiać codziennie 450 mg żeby móc normalnie funkcjonować to już nie wychodzi to najtaniej ;] co prawda, każdy nałóg kosztuje, no ale ten opioidowy wyjątkowo kurewnie wali po kieszeni. :-/
Uwaga! Użytkownik vtka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / / 0
ok dzieki za odpowiedzi,chociarz pozostane raczej przy antku chyba ze bede walil wiecej to sie przezuce na daffe.. cos tam bo taniej wychodzic bedzie ;]
  • 394 / 6 / 0
Jak masz dostęp do dafalganu to lepiej zastanów się nad talvosilenem forte to są kapsułki a ekstrakcja przebiega bardzo ładnie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.