I tu pytanie - co by tu studiować, by w tej tematyce móc działać? Prawo dla mnie odpada, ale poza tym - resocjalizacja? psychologia? co jest potrzebne by być np. terapeutą?
Po dzisiejszym robię przerwę
Pozwólcie, że się podepnę bo pasuje, z czystej ciekawości gdyby ktoś chciał ugryźć problem z drugiej strony - to znaczy nie tyle prawnej/psychologicznej etc. co bardziej medycznej albo może chemicznej ? - to jaki kierunek ? W sumie to nie jestem obeznany w temacie - a powinienem być ]
W ramach samorealizacji wybrałem chemię. A jestem po mat-infie i o chemii zielonego pojęcia nie mam. To jest prawdziwa miłość do dragów! :)
§h¶ôňgĽéĐ.
A z czego trzeba mieć maturę co by się dostać na taką psychologię->resocjalizację...?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.