...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 21 / / 0
Jak przestajesz pić po ciągu grozi ci zespół abstynencyjny, drgawki, leki, biegunka, bóle całego ciała. Są oczywiście oddziały szpitalne, ale przyjmują trzeźwych lub w stanach krytycznych. żarcie podłe, nudy, traktowanie z buta. można sobie zrobić detoks domowy - trzeba sobie załatwić Gastrolit - to glukoza i hydrolity. jakieś benzo. oraz cos na sraczkę Aha Pernazynę na sen. Njalepiej u lekarza wyjechać z tygodniową sraczką na tle nerwowym, silnymi ataki lękowy i bezsennością. Tylko u ogólnego nie pscyhiatry. Ja polecam jeszcze sok pomidorowy i dużo wody mineralnej. Robisz sobie 2 szaszetki gatrolitu - rozpuszczają się w gorącej, czekasz aż ostygną. jak nie jesteś ujebany do nieprzytomności - a nie jesteś bobyś wszystkiego nie skołował, to w zależnosci od twojej tolerancji dajesz sobie połowę dawki swojej zwyczajnej benzo. w między czasie gastrolik ostygł pijesz - świńtwo. nastawiasz drugą dawkę. jak miną 2 godziny od benzo to weź cos antystraczkowego. Gatrolit się wystudził. Wypijsza, nastwiasz następną porcję. jak minie 2 godz od antysracza weź kolejną dawkę. benzo. wieczorem na sen pernazyna 100. w przerwie pijesz soczki, wody, słuchasz swojej ulubionej muzy, oglądasz filmy. Kompletna różnica między szpitalem. Po 3-4 dniach będziesz jak nowo narodzony
Uwaga! Użytkownik czarna wdowa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 356 / 7 / 3
Nieprzeczytany post autor: onaJegoMac »
witamina c też jest niezawodna
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
czarna wdowa
wypadało by aby dama używała słownictwa na poziomie a nie jakiejś podwórkowej mowy. Gdybym ja rozmawiał z jakąś dziewczyną i ona powiedziała słowo sraka to bym był mocno zażenowany.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 617 / 6 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
ksionc pisze:
czarna wdowa
wypadało by aby dama używała słownictwa na poziomie a nie jakiejś podwórkowej mowy. Gdybym ja rozmawiał z jakąś dziewczyną i ona powiedziała słowo sraka to bym był mocno zażenowany.
Byłbyś zażenowany, a co dopiero Jej matka.

Co do tematu, na detoks poalkoholowy w domu poleciłbym jeszcze coś na apetyt ( po prostu dużo jeść).
:kawa: & :skret: o n l y
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Jabolka »
Przede wszystkim dużo potasu(sok pomidorowy,polecam Fortuna ww+,tam jest też imbir,wspomagający detoksykację).Potem zupka syberyjska

Przepis:
całą główkę czosnku ,pokroj,gotuj ok.5 minut z siemieniem lnianym(ważne,bo regeneruje błonę śluzową żołądka),
można dodać marchew,czy co tam lubicie
pić gorące ,i pod kołdrę
Wywołuje silne poty,co wspomaga wydalanie z organizmu aldehydu octowego.
Jak chlałam (a chlałam duzo)zawsze pomagało.Po wypoceniu się wypijamy soczek pomidorowy ,najlepiej litr:)
Uwaga! Użytkownik Jabolka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / / 0
Sok pomidorowy(potasik), wit C- kapusta kwaszona, ogólnie sporo jeść, mi najlepiej szła w takim stanie jajecznica, łatwo wchodzi i wychodzi;), ale najlepsza była krwawa Maryśa, sok pomidorowy ze spirytusem, popieprzony do smaku...hmmm...ew jak ktoś ma mocny organizm to polecam fete!!! i nie ma że boli, i parę buszków, a później po malutku;)
...why drink and drive, when you can smoke and fly...
  • 25 / / 0
Czy zolpidem jest dobry na objawy odstawienia alko? Półroczny ciąg, w sumie specyficzny - piłem 1-2, rzadko 3 piwa wyłacznie na sen. W dzień raczej mi się to nie zdarzało, nie upijałem się. Nie piłem też codziennie, myślę, że średnio 4 razy w tygodniu. Ostatnio jedynie codziennie (miesiąc?). Ogólnie wydaje mi się, że najgorsze mam już za sobą, ale uczucie lęku, wysokie ciśnienie, przyspieszone bicie serca, pobudzenie towarzyszą mi nadal. Od dwóch dni nie śpię (i nie piję) i zolpi chciałbym wziąć na sen właśnie. Mam nadzieję, że objawy absty nie kolidują z tym lekiem. Odpiszcie szybko, bo tą noc ciężko widzę. Do lekarza nie chciałbym iść po benzo jakieś, nie chce psuć sobie reputacji, a starzy znają rodzinnego.

Dzięki z góry.
Pisałem w złym dziale. Mam nadzieję, że ten będzie lepszy. Z objawów to dodatkowo sraka, zimne łapy i spocone zimne stopy no i ten ucisk w klatce. Zolpi jest bezpieczny na takie akcje? Czuje pogorszenie stanu...
  • 38 / / 0
Wkręcasz sobie, takie ilości i taka częstotliwość picia alko nie powinna wywołać żadnych objawów odstawiennych.
  • 3309 / 22 / 0
Skoro pił to na sen, to jak najbardziej może mieć kłopoty ze snem po odstawieniu.
sqrt(666)
  • 38 / / 0
Kłopoty ze snem, a AZA to całkowicie różne rzeczy. Nie ma bata, żeby koleś wypijający średnio 2 piwa wieczorem przez 4 dni w tygodniu miał nawet jakiś ułamek AZA (http://odtrucia.com/index.php?strona=s6#aza). Chociażby robił to nawet przez 2 lata a nie pół roku.

A właśnie AZA opisuje. Pewnie naczytał się na necie i sobie wkręca. Ilości, brak ciągów jak i częstotliwość picia jest wręcz śmieszna, jeżeli ktoś sugeruje, że może mieć po tym objawy odstawienne, to jest jakimś młodym chłopakiem podatnym na sugestie albo hipochondrykiem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.