najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Witam mam pytanie do speców .Jakie odmiany palili hipisi w latach 70tych ?,z tego co wiem było to lajtowe zioło lecz niemoge doszukać się nazwy tamtych odmian
Uwaga! Użytkownik Bullet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
chocby Panama Red, Acapulco Gold & Colombian Gold

gogle: cannabis strains 70's
;)
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Bullet »
THX ziom , mam nadzieje że uda mi się zdobyć nasionka tych roślinek
Uwaga! Użytkownik Bullet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: kaszpirowski »
Z tym akurat może być mały problem %-D

Colombian Gold, Panama Red itd. nie były "odmianami" w dzisiajszym znaczeniu tego slowa - czyli krzyżówki stworzone przez człowieka z wykorzystaniem współczesnej wiedzy nt. genetyki i dziedziczenia. Nazwy te określały bardziej miejsce pochodzenia i wygląd materiału (zależny w znacznej mierze od sposobu suszenia i curingu). Były to tzw. "landrace" - czyli naturalne odmiany właściwe dla danych miejsc na kuli ziemskiej. Takich nasionek nie da się kupić w internecie. W poszukiwaniu oryginalnych genów proponuję wycieczkę do Indii, Tajlandii albo na Jamajkę (w Kolumbii i ogólnie Ameryce Pd. już od dawna w uprawach komercyjnych stosuje się ustabilizowane "zachodnie" odmiany).

Z odmian sprzedawanych obecnie w seedbankach, najbliższe "odmianom palonym przez hippisów" wydają się być Original Haze, Neville's Haze, SSH, Mango, La Nina i oczywiście Skunk#1 - ale ten oryginalny już raczej nie jest dostepny.
  • 164 / 3 / 0
Wzruszyłem się . Wspomnień czar. Amsterdam 95 (a może 93?), za 15 guli kupiłem 5 g i lufę.
Columbian gold to była najlepsza ganga jaką paliłem . Powodowała przeniesienie wprost do świata bajek. Nigdy potem ni się to nie zdarzyło. żadne skunki , herery, haze ani widowy.

Z ciekawostek :

thai sticks z thai gold ,
dunbar

Własnie to raczej o miejsce pochodzenia chodziło . Ale to coś miało związku z odmianą bo dunbar był słodki.
Ostatnio zmieniony 23 września 2009 przez amorescu9, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 119 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: kaszpirowski »
[ external image ]

Thai stick

Pewnie że miało związek z odmianą, sposobem uprawy, suszenia, curingu... Raz wychodziło lepiej, raz gorzej, pewnie często poszczególne osobniki z tego samego "rzutu" różniły sie jakościa - urok pracy z nasionami. Nie były na taka skalę rozpowszechnione klony, lampy sodowe, systemy hydro itd., No i popyt nie był tak olbrzymi. Teraz to wygląda trochę inaczej, masówka. ;-)
  • 164 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: amorescu9 »
dunbar był zawsze słodki. Z kiszeniem , bez kiszenia , jedzony albo palony. Z balkonu albo z coffika . Taka chyba lokalna odmiana z Aafryky. Rośliny do poczatku lat 90 wykazywały duża zmiennośc . Ale nie jestem ekspertem.
  • 7 / / 0
Te hipisowskie odmiany nie miały wiecej niz 12%THC .Teraz odmiany śmigają po 24%THC .To tak jak z muzyką często się zmienia , a ja poprostu wole klasyke .Dzięki Kaszpirowski za porady . A tak apropo może wiecie jakie odmiany jarali amerykańscy żołnierze gdy byli w Wietnamie?
Ostatnio zmieniony 26 września 2009 przez Bullet, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 164 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: amorescu9 »
Orange factor - 24% defoliant inside. %-D
  • 121 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aspirant »
Jeśli hipisi i lata 70te to nie zapominajmy o takich odmianach jak maui wowie i orange bud:).
amorescu9 pisze:
Orange factor - 24% defoliant inside. %-D
Lol.
Uwaga! Użytkownik aspirant nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.