plytki oddech, wynikajacy nie z tego ze nabieramy powietrza za malo ,tylko wlasnie za duzo i wypuszczamy malo, takie jakby zapowietrzenie ???
jest to na tyle niekomfortowe ze ja zazwyczaj przypierdalam jeszcze mikro sciezke, zeby to zalagodzic i wtedy schodzi sie lagodniej. ja mam bardzo podobnie, kiedy czuje potrzebe zapalenia papierosa, z tym ze wypalenie papierosa kiedy mnie to dopadnie na zejsciu pomaga tylko na chwile...
czytalem gdzies, ze ma to cos wspolnego z rozszerzonymi (skurczonymi?) oskrzelami, ale nic wiecej, piszcie wszystko co wiecie na ten tamat...
tez mnie to wkurwia
Dr. Johnson
dopamina, której wydzielanie/inhibicję zwrotnego wychwytu pobudzają stymulanty, wpływa na rytm oddychania. wpiszcie se "dopaminergic modulation of breathing" w googla.
zaobserwowaliscie taki efekt po stymulantach (zazwyczaj pojawia sie dopiero na zejsciu albo przy duzych dawkach)
Zaobserwowalem Gdy w cugu byłem na fecie, cztery dni bralem 5 Dnia cos zaczalem panikowac, bo mialem zaburzenie oddychania, to wkręt był, zadzwonila matka wtedy na pogotowie, i lekarz popatrzyl spytal sie co bralem, chwile dal mi na uspokojenie i przeszlo. Jeszce mnie zawiezli do szpitala bym sie dotlenił
Jeśli ktoś nie chce nauczyć się z tym żyć to polecam- PROPRANOLOL.
Pozdrawiam!
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.