najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam na forum jestem w miare nowy , udzielałem się jeszcze na starym hyperrealu - dobrych kilka lat temu i widze że wiele się zmieniło - nie tylko na forum ale także w technikach uprawy , i odmianach.
Mam pytanie : Ostatnio zobaczyłem w ofercie jakiegoś seedbanku że oferują odmiany którym wystarcza 2 ty wzrostu wegetacyjnego i już można przejść na 12/12 . Dwa tygodnie ?! Pierwsza myśl - zajebiście można w krótkim czasie wyprodukować dobre ilośći a co za tym idzie zużyć mniej prądu itd. Jednak kilka przemyśleń i doszedlem do wniosku że to wszystko zmierza w złym kierunku , rośliny są coraz to bardziej modyfikowane genetycznie i niedługo dojdzie do tego że posadzimy ziarno a za tydzień będziemy mieli 1 kg. Oczywiście częśc może pomyśleć ze to zajebiscie itd ale takie zioło to dla mnie poprostu gówno , może się myle - jak ktoś hodował to prosze mi napisać jak to rosło itd.
Ogólnie to zmierzam do powiedzenie że jak dla mnie modyfikowanie jeżeli chodzi o siłę roślin było jeszcze dozwolone , ale próby skracania czasu dojrzewania są jak dla mnie nie na miejscu. Bo przecież każdy gatunek konopi w przyrodzie potrzebuje czasu za nim dorośnie zakwitnie itd. dlatego jest zdrowy (w miare) dla człowieka - Jednym końcowym zdanie o co mi chodzi - tego typu modyfikacje genetyczne doprowadzają do coraz większej szkodliwości konopi.

ps. Prosze o napisanie kogos kto hodował tego typu odmiany - czy naprawde tak szybko dochodzą ? Jak wysoko mogą urosnąć , i jak z ich ,mocą .
Uwaga! Użytkownik WDR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / / 0
to mozna powiedziec o kazdej odmianie - jak masz niskiego boxa to zapełnienie siatki ScrOG zajmie ci te 2-3 tygodnie, a gdy juz zapełnisz - przełaczasz na flov i jechane :)
odpierdalam kambeka!

ale tak reasumując całą moją wypowiedź: możesz mi possać.
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
na 12/12 możesz wrzucić od razu każdą odmianę a odmiany szybsze po prostu krócej kwitną tzn 7-8 tyg i nie ma to wiele wspólnego z zaawansowaną genetyką, po prostu krzyżówka z szybką indyjką i jazda;P
  • 114 / / 0
modyfikacje genetyczne moga wyjsc na dobre i dlatego to sie robi, a jesli chodzi o skracanie czasu dojrzewania jest to dla mnie jak najbardziej na miejscu :>, oczywiscie szanuje twoje zdanie jak i kazde w tej sprawie ale ja nie mam nic przeciwko spozywaniu modyfikowanych genetycznie pomidorow i czy dojrzewaja 4 miech czy dwa tygodnie jest mi to obojetne byle byly zdrowe heh,offt
Ostatnio zmieniony 20 września 2007 przez Benedykt de Spinoza, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Benedykt de Spinoza nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: emit »
Modyfikacja genetyczna to wprowadzenie do rośliny obcego genomu, poprzez np. specjalnie zmodyfikowane wirusy. To wymaga badań i ogromnych nakładów pieniężnych, więc nie martw się że konopie są modyfikowane genetycznie.
Oczywiście można za pewną modyfikację uznać selekcję, odpowiedni dobór osobników i w ten sposób osiąganie odpowiednich efektów po wielu pokoleniach. Ale jeśli to budzi niepokój, to powiem tyle, że bez tego zboże wyglądałoby jak trawa na naszym trawniku a pomidory miałyby pewnie roziar orzechów...
Poza tym zawsze można roślinke posadzić pod słońcem...
Uwaga! Użytkownik emit nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.