twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 20 / 1 / 0
Czy znacie jakiś sposób na rozwiązanie problemu z niedoborem magnezu? W poradniku wyczytałem aby do ziemi dodać dolomit, aczkolwiek szukam jakieś innego rozwiązania bo na tą chwilę nie widzę możliwości przesadzenia moich roślinek. Czytałem iż możne ja podlać wodnym roztworem jakiejś soli, jednak nie jestem do końca pewien tego rozwiązania (nie pamiętam jaka to sól i w jakiej proporcji, a nie chcę czegoś spieprzyć), dlatego też zadaję to pytanie...
Z góry dzięki :)
honesty is everything.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kinol »
dodaj dolomit do ziemi na wierzch lub dodaj do wody którą podlewasz i nie widzę problemu
Uwaga! Użytkownik kinol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
jest taki nawóz Siarczan Magnezu siedmiowodny(7 H2O) czyli taki który sie rozpuszcza w wodzie
powinien byc dostepny w ogrodniczych
on napewno rozwiąże sprawę
a dawkowanie: kilka gram na roślinę rozpuścić i podlać
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi

Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.

Rewolucja w leczeniu bólu po 20 latach. FDA zatwierdza przełomowy lek

Suzetrygina to pierwszy od ponad 20 lat nowy lek przeciwbólowy, który nie jest opioidem i nie powoduje uzależnienia. To przełom w leczeniu ostrego bólu, dający pacjentom bezpieczniejszą alternatywę w obliczu trwającego kryzysu opioidowego.

Polska spółka ma zgodę na import dużej ilości marihuany medycznej

THC Pharma - spółka zależna od Cannabis Poland - otrzymała z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego pięć pozwoleń na zsumowaną ilość 249,99 kg na import do Polski surowca farmaceutycznego jakim jest marihuana medyczna.