Co sądzicie o tej odmianie? Myślę nad zakupem kilka jej nasion z seed.pl
Nie wiem jednak czy wyjdzie na outdoor i kiedy należy ją wysadzic, i kiedy mniej-wiecej bedzie gotowa?
Jak szybko po wykiełkowaniu pokażą się faceci i panie? Czy ktoś sadził tą odmiane?
Bardzo proszę o jaknajwięcej informacji na temat tego lowrydera.
Z góry thx, Pozdrawiam
to samo co Lowryder moim zdaniem w praktyce niema sensu przedrażać... chociaż pewnie troszeczke lepsze... roznica pewnie prawie niewidoczna...
właśnie otrzymałem pestki lr2, i chciałbym wiedzieć kiedy najlepiej wrzucić je do kiełkowania jeśli mam zamiar gotowe sadzonki przenieść na spota po 15 maja. jak wiemy roślinka dojrzewa bardzo szybko 2-3 miesiące i nie chciałbym żeby pół swojego żywotu spędziła na parapecie. przez co będą niższe plony itp.
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.