Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 122 / 2 / 0
Mam maleńki problemik który z dnia na dzień sie powiększa. Powineli mi ziomka jak wracał z materiałem miał tylko 10g. Chcą mu przyjebac dilerke bo ktoś go wjebał 2 osoby bodajrze. Psiarnia powineła mu telefon. I tu moje pytania:
Czy mogą odzyskać esy z jego karty?
Czy te esy mogą posłuży jako dowód?
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: espey »
smsy to największy konfident. Prawomocny dowód. Koleszke czeka zjazd na puhe. Pozdro
Uwaga! Użytkownik espey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 19 / 0
moga zrobic to bez najmniejszego przypalu :(
moja komorke tez zawineli ale pocieszam sie faktem ze to patalachyktore nie wiedza ocb. juz miesiac nie mam tego telefonu i nie mam zadnych wiesci o tym co z nim. wybiore sie na komisariat i powiem ze co jest kurwa :-D
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 23 / / 0
chlop mogl juz wyskoczyc a wy dopierdo zalapujecie...;) świerzacy :P
ps. odkad rysiek jestes taki chojrak ze chcesz wchodzic na komende i przeklinac ? zrezygnowales z leczenia ?
Uwaga! Użytkownik arahael nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 19 / 0
chyba zrezygnowalem.
oczywiscie nie przeklinalbym na komendzie, grzecznie psotaralbym sie dowiedizec co sie dzieje z moja sprawa
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 134 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lechu91 »
dfgsdfgsdfg
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2009 przez lechu91, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 803 / 6 / 0
Zeby odzyskać smsy, których nie ma na karcie muszą pisać wniosek do operatora sieci, żeby je udostępnił. Tak samo z bilingami(na przyszłość: rozmowy tel. nie są przechowywane). Trochę czasochłonne żeby przybić za 10g jeśli nie są dokładnie pewni, prawda? :-)

pan_z_problemem daj znać co dalej wynikło..
  • 122 / 2 / 0
yam'teoretyk z esów by wyszło o wiele wiele więcej niż 10. A sprawa ciągle w toku. Jeden ziomek siedzi już z 4 miechy ( sankcje przedłużyli). Drugi ziomek dostał na dniach zawiasy rok na trzy lata i 500 grzywny (wyrok przez telefon). W sumie przyznał się że palił i zawijał temat. Mnie na dniach czeka przesłuchania . Wiedzą że paliłem. Obawiam się, że zawiaski mnie nie ominął :nuts: .
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 128 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Afghani »
Zrób tak: wyczyść chatę BARDZO dokładnie. Szczególnie w miejscach, gdzie trzymałeś lub paliłeś zioło. Spytają, czy paliłeś. Odpowiedz, zgodnie z prawdą "tak". A od kogo miałeś? Zgodnie z prawdą powiedz, że nie pamiętasz :) Spotkanie z policją to traumatyczne przeżycie, a wszak i bez tego przeżywanie zaćmień pamięci nie jest jeszcze w tym kraju karalne. Najwyżej przywalą Ci 48h, żeby "mięso podgniło". Jak jesteś twardy, dasz sobie radę. Zapisz dokładnie godzinę i minutę przyjścia na komendę. Jeśli przetrzymają Cię choć minutę dłużej, to TY IM możesz wytoczyć sprawę. Jeśli masz adwokata, to weź go ze sobą nawet na wstępne przesłuchanie. Będą grzeczniejsi. Jeśli nie masz, to wynajmij jakiegoś na godziny, może nie zbankrutujesz. Jeśli nie chcesz się zasłaniać zaburzeniami pamięci, albo nie chcesz przyznać się do tego, że paliłeś, odmawiaj składania wyjaśnień. I przed przyjściem na komendę zmień kartę sim w telefonie. Jeśli masz jakiś mądry telefon z mega pamiecią, zmień również telefon. Jeśli podejmowałeś jakiekolwiek działania przez E-mail lub internet wogole, kup nowy dysk twardy i postaw na nim legalny system, a stary opchnij albo pożycz kumplowi, który całe życie śmiga do kościoła, a słowo "joint" z niczym mu sie nie kojarzy. to samo zrób ze zdjęciami, przedstawiającymi Ciebie w sytuacjach o wątpliwej legalności, listami i co tam jeszcze masz. I niech Ci ktoś potem udowodni posiadanie czegokolwiek, poza obsesyjnym pragnieniem życia w zgodzie z prawem....
Pozdrawiam...
Demokracja nie może się sprawdzić. Wszędzie są matematycy, wieśniacy i zwierzęta – tak więc demokracja, teoria oparta na założeniu, że matematycy i wieśniacy są równi, nigdy się nie sprawdza. Mądrości nie można sumować – jej maksimum mierzy się mądrością najbystrzejszego członka danej grupy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.