Przeciwkaszlowo w przypadku uporczywego, suchego i bolesnego kaszlu, przeciwbólowo w bólach o miernym nasileniu, rzadziej stosowana jako lek zapierający w ostrych i przewlekłych biegunkach.
Ciężko to zdobyć, bo na różową receptę. Nigdy u lekarza nie widziałem różowych druczków na stole.
Zresztą po co ci to? Opakowanie leku Codeinum phosphoricum zawiera "tylko" 2 gramy kodeiny (100 tabl. x 20mg). Przy mojej tolerancji to by były 4 dawki po 500mg.
"Czysta" kodeina to lek Thiocodin (zawiera szkodliwy sulfogwajakol, substancję o działaniu wyksztuśnym), skrusz go na proszek koniecznie, rozpuść w szklance wody i wypij. To najlepsza metoda jeśli ci się niechce robić ekstrakcji. Będzie napewno lepiej działało niż jakbyś pochłaniał tabletki w całości. Gwarantuję, że będziesz miał zajebisty stan. Sam tą metodę wymyśliłem i opatentowałem :) Hehe.
Pzdr.
Skreślono nieprawdziwą informację, dodano przypis moderatora opisujący niezgodność.
| 13 |
Lek Concerta na ADHD
Obłąkany pisze: Kodeina stosowana jest również w uporczywych napadach czkawki... niektórzy mają takie skłonności :)
Powiedz, że jestes wokalistą masz ważny koncert a jak się denerwujesz to dostajesz czkawki... Moooże przejdzie...
wujek supra
ja zawsze dostaje czkawki po tramalu.. to strasznie irytujace !!!!!
Ja nigdy po kodzie i tramalu nie miałem czkawki.
Za to po benzo owszem. Mówię tu o mixie, który wykonałem dawno temu - 3,75mg alprazolamu, 5-6mg klonazepamu i 40-60mg diazepamu ;) Myślę, że to wina wypełniaczy w tychże tabletkach.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.