Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Czy uwazasz sie za ćpuna i czy Ci to przeszkadza?
Tak ,uważam sie za ćpuna i mi to nie przeszkadza
45
41%
Tak ,uwazam sie za ćpuna ,ale czuje do siebie niesmak
3
3%
Tak ,uwazam sie za ćpuna i przez to siebie nienawidze
3
3%
Nie wiem ,ale wszyscy mówia że jestem cpun ale mam to gdzieś
14
13%
Nie wiem ,ale wszyscy mówia że jestem cpun i mi jest z tego powodu przykro
2
2%
Nie nie jestem ćpunem bo biore tylko legalne środki
2
2%
Nie nie jestem cpunem bo pale tylko MJ
27
24%
Nie nie jestem cpunem biore tylko hel dozylnie
15
14%

Liczba głosów: 111

ODPOWIEDZ
  • 324 / 3 / 0
Ja osobiście uważam że palenie MJ to ćpanie w sumie to też uważam że cpanie to np: picie alkocholu, picie kawy czy palenie papierosów bo wszystkie te substanje oddziaływują na nasz uklad nerwowy wiec dla czego cpanie ma być klasyfikowane od np rodzaju podania czy potencjalu uzależnieniowego?

I jeszcze jeden podtemacik : Czy uważasz sie za ćpuna i czy Ci to przeszkadza?
Bo mi to np nie przeszkadza i jestem Ćpunem coż dodać coż ująć nie mam zamiaru udawać kogoś kim nie jestem i w ten sposób podwyzszać swoją własną samoocene ;)
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
kurwa co za popierdolone teamty ostatnio ludzie zakladaja
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 414 / 8 / 0
Zjebana sonda...
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 108 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: blymyzystyfy »
Żadna odpowiedź z sondy nie pasuje... <_<
http://breakcore.pl/
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Zależy co rozumieć przez określenie "ćpun"... Ktoś kto ćpa w weekendy czy może ktoś kto nie może przeżyć dnia bez upragnionej substancji?
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 217 / 1 / 0
.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2007 przez ChestYakaMarkos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
Założenie sondy może niekoniecznie głupie, ale odpowiedzi przejebane - to raczej temat w którym trzeba się wypowiedzieć, a nie głosować.
Ćpun może mieć różny wydźwięk, zależy jak użyjesz tego słowa w zdaniu. Osobiście nie uważam się za ćpuna, chociaż biorę narkotyki. Nie jestem od niczego uzależniony, bardzo często zdarza mi się coś brać, ale raczej na zasadzie "czy jestem alkoholikiem, pijąc piwo co drugi wieczór?".
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Paradoksalnie ćpunem prędzej można nazwać kofeinistę niż kogoś kto sporadycznie bierze heroinę. :-D Zdaje się iż słowo ćpun w ostatnim czasie zmienia swoje znaczenie.Kiedyś o gościach z centralnego dziś o marihuanistach popalających wieczorkami.Sam nie uważam się za ćpuna ponieważ daję na razie radę.Dla mnie ćpun to naprawdę ktoś kto oddał wszystko za dragi.Ja mam większe wartości.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 42 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Rasta_Boy »
o kurwa <lol> ale sonda wyjebana na maksa a najlepsze odpowiedzi :nuts:
Coco jumbo i do przodu! – to moje hasło
  • 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Rasta wyluzuj suty,gdyby to miało być kolejne forum onetu to ja pierdole takie forum.Tu jest odjazd nawet bez ćpania.
A wracając do tematu to tak,marihuanizm potrafi doprowadzić do prawdziwego ćpuństwa.Znam takie typy :-D
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.