najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Zapraszam do mojej kolejnej fotorelacji... Uprawian przeze mnie odmiana to Lowryder[Lowryder x Northen Light]. Rośliny w większości odziedziczyły autoflowering (około 18/20 roślin zakwitło automatycznie).
Nasiona kiełkowałem na przełomie kwietnia/maja. Na początku przebywały w kubeczkach (około 1,5 tygodnia), później zostały przesadzone na spota do miejscowej ziemi z dodatkiem dolomitu.
Lowryder podobno potrzebuje około 2 miesiecy do uzyskania pełnej dorzałości, w przypadku opisywanego "mixu" są to około 3 miesiace...

[ external image ]
http://www.icmag.com/gallery/data/500/10369P1040286.JPG
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]

Fenotyp bez AF:
[ external image ]

HARVEST!
[ external image ]
[ external image ]

Zbiory nie są największe, jednak fajnie mieć troche palenia na wakacje. Z najwiekszej rosliny bedzie okolo 15g suszu... Zapach jest różny gejpfrutowy, kawowy, konwaliowy :) :)
Jeśli chodzi o moc i smak to na razie nie mogę się na ten temat wypowiedzieć, gdyż jeszcze nie doszlo do konsumpcji :)

Ps; Oczywiście zdjęcia nie są moje- pochodza z internetu, a to co tu wypisałem jest nieprawdą :)
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kobaia »
Dobra robota :tup: To byl jedyny cross ktory podwojnie zapylalem, teraz planuje to samo zrobic ze skunkiem sensi, jesli znajde AF w pokoleniu :D i na pewno bedziesz je testowal jak masz ochote. Harvest przecietny, ale tez proporcjonalny do rozmiarow roslinki :) no i jak napisales: naturka w lipcu podczas gdy wiekszosc jeszcze obczaja preflowery...
3 miesiace do sciecia podajesz od zakwitniecia, czy od wyklucia z ziarna ? Te 2 miechy w opisie lowrydera to optymistyczna wersja, tak chyba juz jest z opisami u breederow; w kazdym razie u mnie tak szybko nie dojrzal nigdy, bylo to ok 75-80 dni, zapylone dojrzewaly nawet 90, ale tez nigdy nie uzywalem wiecej jak 16h naswietlenia dla lowryderow.
Ciesz sie z harvestu bracie, zaslugujesz na to :D no i daj znac jak ziolko po curingu...
Uwaga! Użytkownik kobaia nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Dobra robota :tup: To byl jedyny cross ktory podwojnie zapylalem, teraz planuje to samo zrobic ze skunkiem sensi, jesli znajde AF w pokoleniu i na pewno bedziesz je testowal jak masz ochote.
Bardzo chętnie :D
Wczoraj zapyliłem jedną roślinę pyłkiem CSM mam nadzieje że będzie troche nasion... bo z zapylenia Sour Dieslem nic nie wyszlo...
3 miesiace do sciecia podajesz od zakwitniecia, czy od wyklucia z ziarna ? Te 2 miechy w opisie lowrydera to optymistyczna wersja, tak chyba juz jest z opisami u breederow; w kazdym razie u mnie tak szybko nie dojrzal nigdy, bylo to ok 75-80 dni, zapylone dojrzewaly nawet 90, ale tez nigdy nie uzywalem wiecej jak 16h naswietlenia dla lowryderow.

Czas liczony od wyjścia roślin z ziemi, czyli przełom kwitnia/maja.
Niektóre rośliny nie mają jeszcze żadnych brązowych włosków...
Ciesz sie z harvestu bracie, zaslugujesz na to no i daj znac jak ziolko po curingu...
Ziolko jest juz suche, zapach naprawde niezly :) Wczoraj spalilem tego troszke i musze poweidziec ze jest mocniejsze od sweet roxany :) Na temat smaku jeszcze się nie wypowiadam, chyba za wcześniena to :)

Ps; tak się złożyło, że w jednym krzaku znalazłem 7 nasion :D Powstały one dlatego iż samiec rosnący obok został dosć późno wyrwany. Na jesień wystartuje z jakimś micro growem i rozmnoże tego troche :)
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2006 przez diploidalny, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1736 / 18 / 0
fajne to wygląda diploidalny :)

Ja jak sie uporam z WW i SM to sadze lowrydery w in...
Swoją drogą to dałem nasiono znajomemu do irlandii lowryderra 1 LR X HA. Wyrosla mu damka lowrydera dojrzewała na oknie też dosyć dlugo, jarania wyszlo na dwa jointy i kumpel powiedział że lepszego jarania (nie chodzi o samą moc) nie palił jeszcze (a palił dużo).

Czyli w lowryderze drzemmie chyba potencjał ale sam to wypróbuje :)

Pozdrawiam
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.