MJ i przyjmowanie takich leków jak klomipramina czy luminal raczej nie wpływa zbyt dobrze na funkcjonowanie mózgu...
pawelek5105 pisze: A moge zamiast MJ wrzucić gałke?
pawelek5105 pisze: Jak zrobic zeby to bylo bezpieczne?
pawelek5105 pisze: Dużo o gałce czytałem i o innych łatwo dostępnych dragach. I jesli nie gałka i nie MJ to zostaje mi chodowanie kocimiętki albo DXM. W najblizszym czasie mam zamiar odstawic klomipraminę.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
niedawno wypiłem olej dla żółwia ]
Hmm też raz to wypiłem. Ja z ciekawości jak smakuje, a Ty po co?
gałka=syf
Szkoda nerwów, no chyba, że lubisz leżej zjebany przez 2 dni i nie wiedziec kto Ci dupe zasrał ;)
pawelek5105 pisze: Np. co polecacie na wolny łikend ?
Ale nie przesadzaj. Ja ostatnio wrzuciłem jedno piwo + 450mg i z planowanego mile spędzonego czasu zrobił się trudny powrót do domu + spore wymioty.
polecam jakiś psychodelik, powiedzmy roślinny. a jaki to już zależy od efektów jakich oczekujesz.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.