i jeszcze jedno jak zrobiłem ekstrakcje z antidolu i juz miałem w szklance odstany roztwór to odlałem wode (koloru jasnobiałego) a osad z dna wyjebałem. Już nie chciało mi sie odlanego płynu przesazcać przez chusteczke gdyż wydawało mi się iż nie ma tam zbyt wiele paracetamolu że wiekszość zostało na dnie, a anwet jak wcześniej przelałem wode przez chusteczke to nadal była ona jasnobiała, co o tym myslicie?? jak wy robicie ekstrakcje to otrzymujecie czysty klarowny płyn??? moze źle sie wyrazilem z tym kolorem jasnobiałym. nazwałbym to jasnomglisty.
ksionc pisze: moze źle sie wyrazilem z tym kolorem jasnobiałym. nazwałbym to jasnomglisty
Dlatego warto wcześniej zarzucić np. 5 tabletek i zobaczyć, czy nie ma mocnej reakcji alergicznej.
przykładowy user pisze: mam zamiar zrobić ekstrakcję. dajmy na to, że coś zrobię źle w niej. co mi się może stać?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.