i jeszcze jedno jak zrobiłem ekstrakcje z antidolu i juz miałem w szklance odstany roztwór to odlałem wode (koloru jasnobiałego) a osad z dna wyjebałem. Już nie chciało mi sie odlanego płynu przesazcać przez chusteczke gdyż wydawało mi się iż nie ma tam zbyt wiele paracetamolu że wiekszość zostało na dnie, a anwet jak wcześniej przelałem wode przez chusteczke to nadal była ona jasnobiała, co o tym myslicie?? jak wy robicie ekstrakcje to otrzymujecie czysty klarowny płyn??? moze źle sie wyrazilem z tym kolorem jasnobiałym. nazwałbym to jasnomglisty.
ksionc pisze: moze źle sie wyrazilem z tym kolorem jasnobiałym. nazwałbym to jasnomglisty
Dlatego warto wcześniej zarzucić np. 5 tabletek i zobaczyć, czy nie ma mocnej reakcji alergicznej.
przykładowy user pisze: mam zamiar zrobić ekstrakcję. dajmy na to, że coś zrobię źle w niej. co mi się może stać?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.