jednak co do bezpieczenstwa podania w innej formie nic nie wiem
Wygląd substancji: miniaturowe igiełki lub podłużne kryształki, białe/białawe, sypkie, prawdopodobnie higroskopijne (z łatwością przywierają do skóry i "zlepiają się" ze sobą). Nieco przypomina bardzo rozdrobioną sól.
Działanie: ok. 20:00 wciągnąłem 10mg miksu (a więc 3,5mg subst. czynnej: W-15). Pierwsze efekty poczułem po 40-50 minutach, objawiały się lekką sedacją, która wraz z upływającym czasem zwiększała się i zwiększa aż do teraz (2 godziny od aplikacji). Euforii nie wyczuwam żadnej lub prawie żadnej. Z efektów negatywnych/neutralnych:
- źrenice bez zmian (może minimalnie zmniejszone, ale pewności nie mam),
- lekki ból głowy i dziwne uczucie w uszach (nie wiem co konkretnie to powoduje, ale wydaje mi się że to coś z ciśnieniem),
- straciłem apetyt i nieznacznie boli mnie brzuch (aczkolwiek to może być spowodowane nerwami, bom się dziś mocno zestresował)
Podsumowując: W-15 działa bardzo sedatywnie i niemal zupełnie bez euforii (przynajmniej w tak niskich dawkach).
Jeśli przeżyję noc, to jutro lub pojutrze mam zamiar przeprowadzić test z większą ilością :)
And speak my point of view,
But it's not sane...
Ile na następny rzut idzie?
Nie róbcie takich porównań "do kody" - to różne substancje.
@up, a co tam DOKŁADNIE się znajduje?
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
And speak my point of view,
But it's not sane...
Ale kto chce niech próbuje - ja iv sobie daruję przy tej substancji :)
@idk
Nie jestem jeszcze w stanie stwierdzić czy dzisiejsza dawka była za mała czy odpowiednia - na pewno nie była jeszcze za duża, tyle jestem w stanie Ci powiedzieć. Ale uważam, że 5mg subst. czynnej (czyli jakieś 15mg miksu) będzie dla mnie optimum - przy następnej próbie sprawdzę taką ilość.
@Pandaeb dzięki za odpowiedź.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Rewolucja w leczeniu bólu po 20 latach. FDA zatwierdza przełomowy lek
Suzetrygina to pierwszy od ponad 20 lat nowy lek przeciwbólowy, który nie jest opioidem i nie powoduje uzależnienia. To przełom w leczeniu ostrego bólu, dający pacjentom bezpieczniejszą alternatywę w obliczu trwającego kryzysu opioidowego.
Kilkanaście tysięcy butelek wina i 270 kilogramów marihuany
Trzy osoby podejrzane o przemyt ponad 270 kilogramów narkotyków ujęli wielkopolscy policjanci - podała we wtorek KWP w Poznaniu. Szacunkowa wartość przejętych narkotyków to 12 mln zł.
Silny psychodelik amazońskich szamanów. Chcą nim leczyć ludzi
“W przypadku uzależnienia od alkoholu 50 proc. osób wraca do nałogu w ciągu trzech miesięcy, a około 60–70 proc. w ciągu trzech lat. Leczenie samo w sobie nie zmieniło się zasadniczo od 70 lat, więc istnieje pilna potrzeba nowych leków i podejść terapeutycznych. Jeśli DMT może dostarczyć bardziej efektywnego podejścia, warto to zbadać” - wyjaśnia prof. Ravi Das, który wraz z prof. Jeremym Skipperem prowadzą badania w University College London.