Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
ODPOWIEDZ
  • 1786 / 300 / 0
28 kwietnia 2022eskuhere pisze:
Nie polecam, o wiele słabsze doznania w mojej opinii.
Dokładnie. Próbowałem kilkukrotnie (zakupiłem dobry produkt CBD w kroplach). Po zapodaniu kilku kropel tego oleju, palenie znacząco straciło na mocy, i proszę nie mylić ze "zmieniło profil działania". Po prostu osłabło. Coś jak po większej dawce benzo, bo np na małych typu 0.5 xananxu zioło działa OK
  • 489 / 101 / 0
No raczej że thc będzie działać mniej intensywnie po dodaniu cbd, w ogóle nie ma co nad tym dyskutować %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną

Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.

Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept

Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.

USA: Popularność zioła rośnie. Czy branża alkoholowa jest zagrożona?

Amerykanie coraz intensywniej używają marihuany jako substytutu innych używek. Analitycy donoszą o nagłym wzroście konsumpcji konopi indyjskich jako alternatywy dla alkoholu w 2024 roku.