Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
.
Ale z drugiej strony. Personel raczej wie o swoich pacjentach wszystko co trzeba, dlatego napewno pacjent nie będzie miał robionych testów na opiaty, gdy był kilka dni na weselu u swojej rodziny, też program napewno nie robi testów na opio w czasie świąt i po świętach Bożegonarodzenia i Wielkanoc, bo wtedy by masowo wychodziły by wyniki dodatnie na opio. Wtedy napewno robi się testy na inne rzeczy. No, chyba że na programie chce się jakiegoś pacjenta usadzić...
.
Też ważne jest to, że na programach badania na opio są teraz najmniej ważne. Największą plagą na programach są teraz benzo i stymulanty, więc o opio mało tam się dba. No i pacjenta bardzo trudno złapać na ćpaniu opio, bo wyniki wychodzą dodatnie tylko przez 2 lub 3 dni (świadomy pacjent skraca ten czas), a testy są robione tylko co kilka tygodni i to nie zawsze na opio. Tak więc pacjent ma bardzo ułatwioną sprawę aby uniknąć wpadki na opio. Inna sprawa, że często po pacjencie wyraźnie widać że jest zapruty jak świnia, więc na drugi raz (nigdy w tym samym dniu) pacjent jest proszony na badania... Wtedy jest rozpacz że ma się pecha albo że ktoś na niego doniósł...
leki aktywujace metabolizm: rifampicyna, fenytoina, karbamazepina, fenobarbital, doustne środki antykoncepcyjne, hormony tarczycy, oraz alkohol etylowy- pomysł nie najlepszy, bo leki sa na rp i maja b.duzo działań ubocznych. nigdy nie stosuj w miksie.
jak fizjologicznie przyspieszczyc wydalanie-zwiekszyć objetosc krwi, przez picie dużej ilości hyperosmotycznych i hypertonicznych r-rów elektrolitów, glukozy, czy mannitolu. nasila sie wtedy diureza.
mocz nalezy zakwasic, by szybciej wydalały sie słabe zasady organiczne(zakwasić wydalany mocz, a nie mocz do testu) przez spozycie np. wit C w dawce pow. 2 g dziennie.
leki:diuretyk-furosemid, hydrochlorotiazydi i leki zwiekszajace ciśn.krwi(wyzsze ciśnienie-wyższa i szybsza diureza)-effortil
o tym czym zafałszowac test-metabolity niektórych leków, gł.antybiotyków, środków odkażających drogi moczowe, garbniki, zasady i kwasy, metale ciężkie, barwniki, reduktory i utleniacze fałszuja skutecznie wyniki testów. jedne zmienija ph(kwasy i zasady) a testy sa czułe tylko w określonych jego granicach, inne-metale ciężkie, garbniki powoduja strącanie nierozpuszczalnych w wodzie kompleksów z lekiem lub składnikiem testu, a co nie jest rozpuszczone nie może byc oznaczone, jeszcze inne po prostu uszkadzaja deaktywuja składniki wykorzystywane do oznaczenia leku w moczu-metale cieżkie, utleniacze i reduktory
czy trudno zdobyc takie substancje: sa w każdym gospodarstwie domowym. a to jak ich dodac do moczu, to juz pozostawiam inwencji zainteresowanych ;)
I jest dokładnie tak jak mówisz - to pacjent ma obowiązek się pilnować żeby nie brać czegoś co wyjdzie na testach.
.
Kiedyś były modne pewne krople do oczu, a teraz po prostu brutalnie dodaje się do moczu mikro kryształek kwasku cytrynowego i test wychodzi nieważny. Mi kilka razy wyszedł wynik- test nieważny, ale ponieważ od dawna nic nie dobieram, to nie zwracałem uwagi na podejrzliwość personelu. Dopiero teraz zastanawia mnie to, dlaczego tak się stało. Przez pewien czas były na programie głosy, że program dostał za tanie pieniądze testy na granicy terminu ważności i dlatego jest dużo błędnych wyników. Ale ile w tym było prawdy? Faktem jest, że często jestem na antybiotykach i na innych lekach, więc to może było powodem unieważnienia wyników testów?
.
Najczęściej pacjenci ograniczają się do picia dużo płynów, do zakwaszania organizmu (cytruna), oraz bardzo rzadko do leków moczopędnych (furosemid). Już zupełnie w ostateczności do moczu dorzuca się mały kryształek kwasku
u mnie w UK testy wygladaja tak ze jesli chca Ci zrobic test to daja Ci kubek podpisany, ty idziesz do normalnego kibelka i tam w samotnosci sobie sikasz do kubka, jesli chcesz mozesz wziasc kolege albo jego mocz etc ... no problem ;) pozniej wrzucasz ten kubek do woreczka i wrzucasz do takiej torby z innymi siuskami ;)
pozniej te siki sa brane gdzies do lab. i tam sprawdzaja opiates, benzo, amphetamines i costam, cocaine jak ktos dobiera to nic mu nie grozi za to mozna cpac tyle ze wtedy po dawki trzeba chodzic do apteki codziennie
.
Kurcze, ale normalnie jestem w szoku gdy czytałem o tym pomieszczeniu pełen luster:-) U nas na Śląsku nie ma luster i ostrej kontroli, a i tak większość ludzi nie chce się poniżać jakimś podmienianiem moczu. W ciągu kilku lat tylko chyba raz czy dwa razy tak miałem, że pielęgniarka zaostrzyła kontrolę i osobiście stała przy mnie i się gapiła czy mocz leci z mojego ciulika. A tak to testy mam może raz w miesiącu i to w super wolnych warunkach, tj terapeuta daje kubek i albo stoi kilka metrów za plecami, albo całkowicie wychodzi i tylko co pewien czas przychodzi się zapytać- czy już?
.
@gryzzly, podaj mi numer tel. twojego programu, albo podaj tylko ulice, a ja już sam w sieci znajdę numer. Zadzwonię tam i zrobię sobie jaja... Powiem że dzwonię ze śląskiego programu i chce się zapytać, jak im się te lustra sprawdzają?:-)
Motor niczyj pisze: Nikt nie wie dlaczego wtedy chłopakowi wyszedł dodatni wynik, ale jest możliwe, że wcześniej on zjadł trochę ciastka w którym był mak?
Przyjmuje sie, że trzeba zjeść conajmniej 30g nasion maku aby test wyszedl pozytywny. Właśnie w jakiejs książce od toksykologii było takie info, wtedy równie wyczytalem, ze zawartosć morfiny w nasionach niebieskiego maku najczęściej nie przekracza 30mg/kg, potem inne dane na forum to potwierdziły.
grizli
Może ten test na opiaty i na morfinę to te same testy tylko o róznej czulosci? tak jak pidalem kilka dni temu, ten 300ng/ml może nawet z dobe dłużej wykrywać majkę niz ten 2000. Dlatego próg powinien wynosić 2000ng/ml :) Ale powaznie, te test daje niemal calkowita pewnosć, ze pacjent ćpal, ten 300 moze wskazac makowca w diecie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-446297.jpg)
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji
Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.