Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Szukam kogoś kto miał przeprowadzany w Polsce taki test.
Chodzi mi o to czy taki test wykazuje beta ketony? Pisałem maila do firm zajmujacych sie tym i jedni odpisali, że nie ale jedyny (analityks), który ma w swojej ofercie wykrywanie 'narkotyków projektowanych' powiedział, że nie może udzielić mi takiej informacji
  • 8103 / 914 / 0
Na pewno cannabis mozna wykryc we wlosach a co do beta ketonow to nie wiem.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 77 / 7 / 0
Wiem, że temat stary, ale nadal być może aktualny.
Test z włosów robi się za sporą opłatą zaznaczając przy zleceniu które substancje chcemy badać. Są one jak na laboratoryjne testy przestało dokładnie, tak więc nie musimy się bać, że biorąc 3cmc, hex-en etc. Wyjdzie nam amfetamina, tak jak to jest na panelowych moczowych. Natomiast jak zlecenie daje ktoś obeznany czy bogaty to jak najbardziej może nam zaznaczyć b-k.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.