Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Szukam kogoś kto miał przeprowadzany w Polsce taki test.
Chodzi mi o to czy taki test wykazuje beta ketony? Pisałem maila do firm zajmujacych sie tym i jedni odpisali, że nie ale jedyny (analityks), który ma w swojej ofercie wykrywanie 'narkotyków projektowanych' powiedział, że nie może udzielić mi takiej informacji
  • 8103 / 914 / 0
Na pewno cannabis mozna wykryc we wlosach a co do beta ketonow to nie wiem.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 77 / 7 / 0
Wiem, że temat stary, ale nadal być może aktualny.
Test z włosów robi się za sporą opłatą zaznaczając przy zleceniu które substancje chcemy badać. Są one jak na laboratoryjne testy przestało dokładnie, tak więc nie musimy się bać, że biorąc 3cmc, hex-en etc. Wyjdzie nam amfetamina, tak jak to jest na panelowych moczowych. Natomiast jak zlecenie daje ktoś obeznany czy bogaty to jak najbardziej może nam zaznaczyć b-k.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.