Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
02 listopada 2024Danielotolero12 pisze:
Siemanko

Sądzicie że to MDMA ?
https://files.fm/u/rszx6rzagv

Zobaczyłem to dziś 😅
Jest delikatnie wilgotne, kruszy się w dłoni, zapach lekko chemiczny

P.S.
Wybaczcie że w linku zdjęcie ale nie mam opcji stawienia zdjęcia nie wiem czemu 🤔 jestem początkującym w tych sprawach, zapoznając się z instrukcją, nie mam takich opcji jak tam pisze 😅😅
Z tego co mi wiadomo MDMA w krysztale tak łatwo nie skruszysz, a ty piszesz ze kruszy się w palcach więc wątpie ze to emka jeszcze pytanie ile za to dałeś
  • 140 / 8 / 0
Teraz nadeszły takie czasy że wciskają ludziom R-C mówiąc że to feta czy koks. Już jest tak od dawna bo komu opłaca się robić laboratorium w niehumanitarnuch warunkach po stodołach zatrudniać chemika i ponosić inne koszty. Zamawiają hurtowo na słupa, Rc'ki towar przychodzi, elegancko już zrobiony tani i lata po ulicach..
Nawet Kupując mj nie możesz być pewien że to Fake sqn albo zalany syntetykami nie tylko kanna zresztą..
  • 9 / / 0
Przychodzę z nieco inną sprawą, lecz nawiązującą do tematu.

Kupiłem miesiąc temu piątkę 4-MMC (celem spożycia w dalszej przyszłości). Po około dwóch tygodniach wyodrębniła się z niego jakaś żółta, oleista substancja, i osiadła na ściankach samarki. Przełożyłem materiał do pięciu mniejszych samar, oczekując, że będzie wolniej degradować. Nic bardziej mylnego - po kilku dniach od dokonania przedsięwzięcia, znowu zauważyłem ten pieprzony, oleisty osad. Czy ktoś może podpowiedzieć, co tam się wyodrębnia, oraz jak temu zapobiec?

Materiał trzymałem w szczelnie zamkniętym pojemniku po lekach (zawierającym pochłaniacz wilgoci), z samarek starałem się wycisnąć powietrze, jak tylko mogłem.
  • 67 / 17 / 0
Chciałem kupić koks, po odpakowaniu w domu widzę że to jakiś biało-beżowy kryształ, tylko raz jak sprobowałem na język to trochę zdrętwiało, ale nawciągałem tego sporo i jak za pierwszym coś smyrło tak potem nic a nic, w smaku słodkie, jak cukierek. Ktoś się z podobnym tematem spotkał? To po prostu cukierek z wierzchu posypany koksem.
  • 110 / 38 / 0
@Bakaland koks nie powinien być w formie kryształu tylko prochu albo grudy. W smaku powinien być bardzo gorzki. Znieczulać powinien ale łatwo podrobić to lidokainą lub innymi rzeczami.
  • 1 / 1 / 0
@K143
Doszło do utlenienia i hydrolizy. Najprawdopodobniej produktami rozkładu są 4-metylokatynon (powstały w wyniku hydrolizy), 4-hydroksymefedron (powstały w wyniku utleniania), benzochinony (jak na przykład 4-metylobenzochinon, jest to raczej produkt dalszej degradacji), kwasy karboksylowe (4-karboksymefedron, produkt dalszej degradacji). Mniejsza szansa na to, że powstał 4-metylobenzoesan przez oksydacyjną deaminację (jako wynik utleniania).

Raczej odradzałbym przechowywanie mefki na dłuższy okres. Jak już masz jakiś event na który odkładasz ten mef, to kup na krótko przed nim. Nie baw się w długoterminowe przechowywanie. Ogólnie katynony są niestabilnymi związkami chemicznymi. Zdegradowany mef może być bardziej toksyczny przez wyżej wspomniane, dlatego odradzałbym również jego spożycia. Jeśli Ciebie to nie przejmuje, to licz się z osłabionym działaniem lecz nadal zdecydowanie wyczuwalnym.
  • 770 / 176 / 0
W sumie rzadko sam nie wiem co wciągnąłem, bo tego nie praktykuję. Cena 50zł/g sprzedawana jako mefedron. Ja dostałem na spróbę. Nie był to kryształ tylko drobno zmielony proszek. Działało w sporych dawkach bo myślę że ponad 150mg. Spożywając połowę tego dostałem efekt niedoćpania. Zapach nie chlorowy, chlory bym odrzucił. Prawie bez zapachu. O dziwo! Najblizej tego mefa. Coś ogórkiem jakby lekko moczem. Ale prawie bez zapachu. Gdyby nie dawkowanie i zapach to myślałem o nepie. Ale nep wali spermą. Nie wiem czy przez jakąś destylację wolnej zasady i staranną rekrystalizację da się aż tak obnizyć ten alfowy zapach. No ale przyszło do spróbowania i... kurwa serotonina. Serotonina, noradrenalina i prawie że brak dopaminy. Proporcje bym ustalił S:45%, N:45%, D:10%. I uważam, że to inhibitor wychwytu zwrotnego. Muzyka bardzo fajnie wkręca, lekko się spociłem leżąc na łóżku, zero ochoty na seks, brak ochoty na jedzenie. Jak mi się uda to zrobie zdjęcie, bo znajomek jeszcze ma. Aha, proszek raczej minimalnie higroskopijny. Robią się pod nim małe strzelające grudki. Jak wszystko podsumowuję to najbliżej 3cmc, ale dawkowanie sie nie zgadza (proszek może wymieszany czym innym) a kryształ glass da taki kolor proszku. Co myślicie?

Dawno nie brałem kryształów więc moją reakcję można uznać jako zerową oraz prawie jako dziewiczą. Ostatni kontakt to około roku temu. A ze stimami to 4 mies temu. feta.
  • 151 / 23 / 0
Jakiś keton :korposzczur:

Ale posta pisze dlatego że napisałeś NEP sperma wali xd ani przy vapo ani sniffie tego nie uświadczyłem xd co innego alfy %-D one walą sperma według mnie xd
Przedstawienie musi trwać.
  • 770 / 176 / 0
Oczywiście, że wali. Nie jestem koneserem nepa. Brałem dwukrotnie (że dwa sorty), ale porównaj szkielet nepa i a-pvp. Są bardzo podobne. Używa się tego samego ketonu - walerofenonu. Nie pamiętam czy nepa nawet wciągałem, ale jak delikatnie znieczula to możliwe że brałem, bo takie coś kojarzy mi się. Natomiast wapo bardzo podobny zapach do a-pihp której jestem fanem. Biernym, lecz odkochać się nie potrafię.
  • 151 / 23 / 0
To nie wiem, ja sie z tym nie zgadzam. A miałem z 4 sorty, teraz trzymam się jednego. A-pihp to jest smród i odór niesamowity, a smród NEPa i smak to nawet mnie się spodobał %-D ale chuj nie ważne, i każdy sort vapo ten sam zapach mimo różnych całkowicie wyglądu sortów.
Przedstawienie musi trwać.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.