Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 548 / 90 / 7
@pol90 no to troche dziwne, ale jak pisalem, l-teanina powinna uspokajac i levelowac, moze masz jakas dziwna reakcje.

@VERBALHOLOGRAM a masz Parkinsona ze ldope bierzesz?
Ja sie osobiscie boje l-dopy, czasem biore l-tyrozyne.
Uwaga! Użytkownik kupagowna6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
@kupagowna6

kiedyś w szpitalu dawali mi akineton, o czym dowiedziałem się dopiero na forum co to było, bo dla mnie na wypisie to był jeden z wielu leków. Po przeglądaniu postów na forum, przeczytałem o tyrozynie, i zaryzykowałem i lepiej się poczułem, a ta L-dopa to kontynuacja terapii. Tutaj propsy dla @Anabolik
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 163 / 10 / 0
Hej. Jakiej skuteczności mogę spodziewać się pijąc 3x dziennie zieloną herbatę w walce z lękiem i niepokojem. Jestem obecnie na osdtawce alpry i zamiast tego mam przepisane Relanium. Czy zieloną herbata pomoże mi chociaż trochę zredukować dawki? Albo chociaż zrobić to szybciej? Chcę skończyć z benzosyfem jak najszybciej. :ręka:
  • 525 / 55 / 0
Re: L-Teanina
Nieprzeczytany post autor: 0Sh14sH »
Imo l-teanina w wyższych dawkach (ponad 400 mg https://psychonautwiki.org/wiki/Theanine ) to taki Phenibut light, na pewno nie placebo. Dobro uzupełnienie na co dzień, gdy ktoś bierze ten drugi i nie chce wpadać w ciąg czy zwiększać dawek.
  • 525 / 55 / 0
Re: L-TEANINA
26 października 2014Hash_Oil pisze:
niedawno na stronie poświęconej biohakingowi natknąłem się na informację, że kofeina blokuje wzrost neuronów
coo? Jakieś źródlo?

Jeszcze co do tego, co ktoś wcześniej pisał: mi się dobrze l-teanina wmiesza do kawy, nawet jak się nie rozpuszcza (tylko ja mam w kapsułkach, z których ją dopiero wysypuję bo nie lubię połykać kapsułek).
  • 1401 / 224 / 0
Nieprzeczytany post autor: zburzony »
Piję (za) dużo kawy, naczytałem się niedawno o synergicznym działaniu l-teaniny z kofeiną. Spróbowałem i jak najbardziej potwierdzam, l-teanina w znacznym stopniu niweluje te mniej fajne efekty kofeiny i trochę podkręca te pożądane. Z kolei brana solo w trochę większej dawce ułatwia zaśnięcie.
  • 23 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: deni »
Przerobiłem 50g l-teaniny od szwajcara. Na początku fajnie uspokajało, wyostrzało wzrok, takie słabiutkie benzo. W połączeniu z kofeiną czysta stymulacja, żadnych nieprzyjemnych efektów kofeiny w postaci kołatania serca, drżenia rąk, potliwości, roztargnienia. W końcu mogłem wypić 0.5l energetyka bez wewnętrznego rozpierdolenia. Minus taki że tolerka szybko skacze, po przerobieniu 30g działania już nie czuć, nawet w dawkach 600mg, choć z kofeinką można szaleć dalej do woli, dalej fajnie zbija negatywne efekty. Po odstawieniu bardzo lekkie stany lękowe, zauważalne szczególnie przed snem. Ogólnie polecam, pomogła mi w okresie po rzuceniu alpry. Chętnie do niej wrócę, tylko poczekam aż tolerka spadnie.
  • 30 / / 0
Niektóre suplementy z L-theaniną zawierają Inozytol. Te substancje mają jakieś działanie synergiczne? Warto stosować takie połączenie? Czy lepiej będzie kupić czysta l-theaninę?
  • 1401 / 224 / 0
Nieprzeczytany post autor: zburzony »
Pięknie mnie ta substancja wczoraj zaskoczyła, po około tygodniowej przerwie (skończyła się, nie zamówiłem na czas) 2 kapsułki po 150 mg, czyli całkiem standardowa dawka naprawdę odczuwalnie wyciszyła mi w pracy emocje i stres uzbierany przez kilka dni. Wkurw po którejś tam już kawie też zmalał, wszystko to razem sprawiło że i nastrój poprawił się i kolejny ujowy dzień był ostatecznie całkiem znośny.
Biorąc pod uwagę skuteczność, cenę, bezpieczeństwo to kapitalny suplement.
  • 525 / 55 / 0
Ja biorę z l-tyrozyną i czuć tą dopaminę nieco.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.