Szumi i piszczy pół na pół jednocześnie
Nie jakoś głośno ale jednak zakłóca ciszę
Po ataku paniki sprzed 3 lat. Pojawiło się to po tym i trwa do tej pory.
Zna ktoś mechanizm tych szumów ?
Zwłaszcza jak się pojawiło po ataku paniki.
Znam to z własnych przygód.
Jak z dużym domyślnym ciśnieniem testowałem sobie stimy, to miałem i paniki i efekty specjalne w uszach.
Rzuciłem stimy w cholerę, jadę na eufo i sajko.
Btw, palisz papierosy?
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
Bo skąd po chemioterapii piski? Coś z neuroprzekaźnikami? Samym mózgiem?
Wracając do tematu - mam szumy uszne odkąd pamiętam i raczej nic nie wskazuje aby kiedykolwiek przeszły. Ponoć zdrowi ludzie (znaczy bezszumni
Czasami zaczyna mi bardzo głośno piszczeć w jednym uchu + nic prawie nim nie słyszę ale to coś po paru chwilach przechodzi. Tak też mi się dzieje odkąd pamiętam.
Z tego co wiem szumy jeśli nie są spowodowane ciśnieniem czy uszkodzeniem nerwów są błędem mózgu polegającym na wysyłaniu sobie impulsu słuchowego gdy nie ma bodźca. Znaczy komórki nerwowe w mózgu odpowiadające za odbieranie dźwięków z nerwu słuchowego są cały czas aktywne i bez bodźca (dźwięku) dalej pracują wytwarzając w świadomości nieistniejący dźwięk.
jakby ktoś mi w głowie trzasnął z całej pizdy drzwiami
a już powoli usypiałem.. :wall:
aż się wzdrygnąłem
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.