Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
kary srogie jak to stany, po kiego tam jechac Europa jest fajniejsza
http://www2.iwu.edu:82/ccs/Illinois_Drug_Laws.htm duckduckgo nie boli ;-)
  • 98 / 1 / 0
no i fajnie ponizej 2,5 masz 30 dni albo / i 150 $ :]

POSSESSION OF HEROIN, COCAINE, MORPHINE, METHAMPHETAMINE, LYSERGIC ACID OR LSD:
720 ILCS 570/402

900 + GRAMS - Felony Up to $200,000 Fine or Street Value &/or 10 to 50 Years Pen. :O %-D
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2007 przez problem_child, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik problem_child nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Karlos »
Nom, kary mają na poziomie. 10 za trawkę, 50 za here(nie ma się czemu dziwić).
Uwaga! Użytkownik Karlos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 915 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
"nie igraj z marihuaną:
posiadanie - 5 lat
sprzedaż - dożywocie"

z takiego malo znanego filmu, moze ogladaliscie.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
"pięć lat za posiadanie
dziesięć używaaaniee" ;]

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 915 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
ar ju siur? zaraz normalnie sprawdze;]

edit: troche sie pomylilem ale Ty bardziej ;-)

[ external image ]
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2007 przez tehacek, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Wiem wiem, to tylko tekst piosenki Kazika... ;]

Tak czy siak, jakies dzikie to prawo... 20 lat za posiadanie zioła? Na głowę upadli...

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 22 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Natu »
zioło kupywałem od 5$ do 50$ zależy od jakości,ile gram,ale przeważnie brałem za 10$ to miałem około 15 wbić nawet dobrego zielska.
here miałem po 10$ za torbe
koks po 20 za torbe
krak 5$ za fiolke
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: solaar24 »
niby kary są i w USA ogólnie z policją się nie dyskutuje - ale jednak palenie stuffu w stananch jest tak powszechne, że zdaża się że policja patrzy na to przez palce. Miałem sytuację, że satrzymał nas patrol w new jersey, siedzieliśmy w samochodzie, kumpel właśnie kręcił blunta i policjant udał, że tego nie widzi (widział na pewno), słyszałem o innych podobnych sytuacjach, ale zawsze chodziło o jedynie o palenie i stan new jersey (w nyc nie wiem jak by mogło być...)
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: syzio »
"nie igraj z marihuaną:
posiadanie - 5 lat
sprzedaż - dożywocie"

z takiego malo znanego filmu, moze ogladaliscie.

HEHE. Fear and loathing in las vegas- świetny film
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.

Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana

Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.

Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025

Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.