Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 12 / 2 / 0
Nie wiem po co o tym wspominać, bo to powinno być jasne od początku i przynajmniej dla mnie jest, że antydepresanty nie są dla ludzi zdrowych, ale nie wspominam tu nigdzie o takich osobach i na własnych oraz znanych mi doświadczeniach innych osób które miały depreche zdiagnozowaną i to nie tylko przez jakiegoś tam recepciarza na nfz, trzymam się zdania, że mogą osobowość zmienić i nie jest to coś rzadkiego.
Tak.
  • 1223 / 484 / 0
Oczywiście że mogą zmienić, ale czy to musi być zmiana na gorsze? A jeżeli ktoś miał taką fajną osobowość, za którą tak
tęskni,to po co zaczynał brać SSRI? 😄
  • 1974 / 519 / 0
Tak i na tym polega sens ich działania, zmieniają osobowość np. z neurotycznej, lękowej czy depresyjnej - na funkcjonalną.

Można powiedzieć, że każda używka zmienia osobowość, czy na czas działania czy długofalowo. Ta 'zmiana osobowości" demonizowana (szczegółnie przy SSRI) jakby ta pierwotna "osobowość" to jakaś świętość była, przecież połowa z nas ma ją spierdoloną a tzw. "zmiana" jej to najlepsze co nas może spotkać. Jeśli Twoja "osobowość" polega na nerwicy, depresji, lękach czy niestabilności emocjonalej to sobie nie wkręcaj, że jaka by nie była to jest prawdziwa i lepsza. nie jest. ._.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 1417 / 227 / 0
Mój brat na przykład mnie wkurwia gadaniem że nie będzie brał leków bo nawet jakby czuł się lepiej, to będzie "nienaturalne". To ja się pytam czy naturalne jest czuć ciągły lęk, smutek, brak energii?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.