Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 54 / 4 / 0
nadal mam paczke tego syfu, jak to polacze z Xanaxem to sie przekręce? bo jestem benzowrakiem i żre po 10mg albo i wiecej alpry dziennie. Ogolnie podoba wam sie ten lek, bo cos dyskusja ledwo żywa.
  • 62 / 21 / 0
@mobius z taką tolerancją na alprę - żadnego poważnego ryzyka w połączeniu z tianeptyną. Bez tolerki na alprę ryzyko depresji oddechowej jest również praktycznie pomijalne. Moim zdaniem oddech hamuje to slabiej niż kodeina, chociaż moc teoretycznie podobna, 10mg morfiny PO.
Tianeptyna podoba mi się bardziej niż inne opio, bo nie działa na KOR albo na pierdylion innych rzeczy jak śmieciowaty tramadol. Lekka jest, krótko działa, ale ma swój urok

scalono - łysy

21 lipca 2024Lotnik69 pisze:
08 czerwca 2024starysteve pisze:
Farmakologia jest bardzo prosta, to delikatny opioid który koncerny farmaceutyczne opisują w debilny sposób, żeby mylić opinię publiczną
O kurwa xd, serio? Btw, wychodzi to na testach jako majka? Bo teraz musze przynajmniej na papierze byc czysty
Na 100% nie wyjdzie jako majka. Tianeptyna ma budowę jak trójpiercieniowe antydepy, a coremechanizm jak opioidy.
  • 80 / 32 / 0
08 sierpnia 2024Encefallus pisze:
@mobius z taką tolerancją na alprę - żadnego poważnego ryzyka w połączeniu z tianeptyną. Bez tolerki na alprę ryzyko depresji oddechowej jest również praktycznie pomijalne. Moim zdaniem oddech hamuje to slabiej niż kodeina, chociaż moc teoretycznie podobna, 10mg morfiny PO.
Tianeptyna podoba mi się bardziej niż inne opio, bo nie działa na KOR albo na pierdylion innych rzeczy jak śmieciowaty tramadol. Lekka jest, krótko działa, ale ma swój urok
Niektórzy mnie pewnie zjedzą za to co napiszę, ale dla mnie tianeptyna to taki lajtowy oksykodon. Podobna w każdym aspekcie, ale nie tak intensywna jak oksy. Tylko skręty po tianeptynie są o wiele gorsze, paradoksalnie.
  • 51 / 1 / 0
czy przy łączeniu tianeptyny z lekami z grupy ssri istnieje ryzyko wystąpienia zespołu serotoninowego?
  • 915 / 286 / 5
08 sierpnia 2024halowpierdol pisze:
Niektórzy mnie pewnie zjedzą za to co napiszę, ale dla mnie tianeptyna to taki lajtowy oksykodon. Podobna w każdym aspekcie, ale nie tak intensywna jak oksy. Tylko skręty po tianeptynie są o wiele gorsze, paradoksalnie.
Zwłaszcza z tym skrętem zdecydowanie przesadzasz. Porównanie w ogóle wydaje mi się cokolwiek nietrafione.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 1083 / 185 / 0
17 sierpnia 2024CristianoRonaldo pisze:
czy przy łączeniu tianeptyny z lekami z grupy ssri istnieje ryzyko wystąpienia zespołu serotoninowego?
Nie.
  • 363 / 108 / 0
Na mnie w porównaniu do kodeiny działała mniej euforycznie pod względem mentalnym, a cielesne odczucia generalnie podobne , aczkolwiek to też pewnie kwestia dawki (w porównanie wziąłem 200mg tianeptyny do 480mg kody). Przy tianeptynie nie zauważyłem też visuali przy zamkniętych oczach, które miałem zazwyczaj po kodeinie.
"Life pain always sexy"
  • 3 / / 0
Testował ktoś może siarczan tianeptyny od wycięto? Słyszałam, że siarczan działa dłużej niż forma sodowa i z chęcią bym przetestowała.

Wycięto źródło ~V44
  • 2766 / 357 / 0
Tianpetyna rzeczywiście jest " ciekawym " środkiem.. niby nie jest opio ale ma coś z niego
  • 75 / 10 / 0
Jeśli z 7 dni temu zażyłem 100mg tianeptyny, a z 6 dni temu 125 mg tianeptyny(2 dni ciąg) To czy tolerancja sie jakkolwiek zmieniła? Jeśli tak, to ile czasu czekać aby 100mg znów tak dobrze i miło działało?
Dodam że biore na codzień memantyne, która sprawia że prawie wszystkie substancje działają mocniej, przez to że ma ona wpływ na tolerancje. Miks memantyny z tianeptyną rozumiem że bezpieczny? Wcześniej tak robiłem i nic mi nie było, ale jednak wole zapytać zawsze
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)

Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.