Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Hej,
W jakich cenach macie u siebie czarnorynkowy spirytus w detalu?
Lub większe ilości?

Jak rozlewany? W butelki po 1l kapslowane?

Proszę o wpisanie miasta i wstępną ocenę jeśli rozróżniacie temat.

Dla przykładu we Wrocławiu kupuję po 25pln. Podobno z Polmosu.
W Łasku (łódzkie) po 18pln przy 5litrach.

Różnicy nie widzę poza ceną.
Uwaga! Użytkownik alpaga nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1718 / 9 / 0
30 zl za litr, pakowane w butelki po oleju. Miescina okolo 10k. Do granicy z ZSRR okolo 70km. Oczywiscie nie z pierwszej reki.
  • 543 / 1 / 0
Soulless pisze:
30 zl za litr, pakowane w butelki po oleju. Miescina okolo 10k. Do granicy z ZSRR okolo 70km. Oczywiscie nie z pierwszej reki.
lokalizacja podobna, ale 20-25 ziko. Chociaż dawno nie kupowałem, spirytus służył mi tylko do produkcji nalewek, a ostatnio nie mam ochoty.
  • 983 / 16 / 0
Kumpel z którym znamy się od lat proponował mi z pierwszej ręki 8zł/litr taki niepewny i za 15zł normalny polmos który się zgubił podczas transportu.
Kupiłem raz ten polmosowy (butla szklana, z banderolką itp. mówił że tak normalnie nieznajomym rozlewają do różnych butelek, czasami plastik czasami jakieś szklane) różnicy w jakości nie widzę, więcej nie kupowałem bo nie przepadam za alkoholem.
  • 2876 / 99 / 0
Ten spiryt w charakterystycznych plastikach podobnych do olejowych jest chyba w całym kraju dostępny, u mnie na pomorzu też kilka razy na taki trafiłem w granicach cenowych 25-30 zł za litr.
  • 3854 / 312 / 0
W litrowej, plastikowej butelce po oleju, był też u mnie swego czasu. Cenowo chyba 20 zł za litr czystego wychodziło. Jednak był on jakiegoś nie wiadomego pochodzenia. Moje ostatnie spotkanie ze spirytusem (z mety) miało miejsce gdzieś ze 2 lata temu, i to jeszcze po uprzedniej rocznej przerwie. Pierdolę pić to ścierwo.
  • 51 / 1 / 0
W Gdańsku taki spiryt w plastikach po 8 zł kupowałem, generalnie wszytko z nim okej, ale spożywczym bym go nie nazwał ;-)
  • 20 / / 0
podkarpacie, blisko na ukraine. Spirytus pakowany w plastikowe butelki - 10zl litr, roznie. Trafi sie i za 12, targowac sie zawsze mozna. Swego czasu go pilem, i bylo okej.
  • 7 / / 0
Dziwne, że w całej polsce sprzedają rolex w butelkach olejowych.
Nie chce mi się wierzyć, że pracownicy polmosu są w stanie zalać cały czarny rynek i jeszcze mieć profity.
Uwaga! Użytkownik alpaga nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 123 / / 0
U mnie 15 zł/litr, jakość satysfakcjonująca ;).
Woj. łódzkie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.