Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 432 / 31 / 0
Jak się na sele do opiatów? W ulotce pisze o niebezpiecznych interakcjach. Czyli co? Wzmacnia? Czy może spowodować jakieś nieciekawe akcje. Chodzi mi dokładnie o miksowanie z majka, fentem i koda.
  • 2952 / 248 / 0
[mention]wnc1964[/mention] poczytaj moje poprzednie posty w tym temacie, dopiero potem pisz. I to z sensem, a nie siej dezinformacji typu "lek ten piorunująco szybko traci działanie" bo jest to po prostu bzdura.
10 sierpnia 2018Kitlo pisze:
Witam. Czy jest możliwe połączenie sele z arypiprazolem lub pirybedylem?
Z pirybedylem łączyłem, bardzo fajna synergia i można zmniejszyć dawki obu o ok 30-50% dla takiego samego efektu jak każda z tych substancji solo, ale też libido jest (za)wysokie trochę po tym mixie :-P Co do łączenia z neuroleptykami (z naciskiem na te słabsze typu perazyna) to podpinam się do pytania. Chyba kiedyś tam łączyłem (sele przed stimem i do stima a na zejście neuro), ale nie wiem na ile to bezpieczne i sensowne, zwłaszcza w kombinacji sele + neuro jednocześnie w dłuższej perspektywie czasu.
[mention]DexPL[/mention]
[mention]Stteetart[/mention]
Liczę na waszą wiedzę w tym temacie i małą pomoc ;)
12 sierpnia 2018RytmiczneZwierciadlo pisze:
Jak się na sele do opiatów? W ulotce pisze o niebezpiecznych interakcjach. Czyli co? Wzmacnia? Czy może spowodować jakieś nieciekawe akcje. Chodzi mi dokładnie o miksowanie z majka, fentem i koda.
Zapewne chodzi o łącznie z tramadolem, może (i raczej na pewno) wystąpi zespół serotoninowy, więc nie radzę. Co do opio, które wymieniłeś:
- koda: osłabia znacznie
- majka: mniej sedacji, więcej euforii (czyli nawet spoko połączenie może wyjść jak nie lubisz noddować)
- fent: próbowałem raz w życiu jakąś mikroskopijną ilość, ale podejrzewam że też może być fajnie (niby w fencie najlepsze są właśnie te noddy, ale nie mam z tą substancją na tyle doświadczenia, aby to potwierdzić bądź zdementować)

I PAMIĘTAJCIE: SELEGILINA TYLKO I WYŁĄCZNIE PODJĘZYKOWO. Biodostępność rośnie dramatycznie z tych kilku do ponad kilkudziesięciu procent :finger: A i warto jeszcze wspomnieć o spożywaniu jej zaraz po posiłkach, zwłaszcza tych bogatych w tłuszcze - kolejne %% lecą w górę.
  • 7 / 1 / 0
Wie ktos po ilu mozna zaczac terapie selegilina po zakonczeniu ciagu (1,5 rocznego) na amfetaminach, katynonach, czasami jakieś opio i benzo

Czytalem ze najbezpieczniej odczekac 2 tygodnie jednak moje pytanie jest takie czy jezeli zaczne brac MAOI tydzien po ostatnim wyskoku na fecie / katynonach / opio / benzo to czy cos sie stanie? czy tydzien to jest juz w miare bezpiecznie?
Zamierzam brać PEA + Selegiline (podjezykowo)
  • 837 / 78 / 0
Przyznam, że nie chce mi się teraz czytać całego tematu. Mam zamiar pocisnąć trochę na tym + pea hcl. jakiego jedzenia unikać? Jakie dragi można brać i z czym miksować taki miks?

...................................

IMAO w postaci Ilex guayusa zdecydowanie podbijało mi benzo czy w tym przypadku będzie tak samo ?

Scalono. misspill
Who Jah bless, let no man curse
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
  • 96 / 5 / 0
Witam was wszystkich bardzo serdecznie, z tej strony najnowszy szczur doświadczalny i zdaję raport :P
Kiedyś już coś pisałem w wątku o metylofenidacie, że MPH wywołuje u mnie nieprzyjemny skok ciśnienia, nerwowość, bicie serca no i ogólnie poczucie jakbym się stresował i był spięty bardzo.
Parę dni temu znalazłem u siebie w szafce selegilinę, tak ze dwa listki i zacząłem sobie ładować ją pod język, tak o, żeby zobaczyć czy pomoże mi to się chociaż w minimalnym stopniu zmotywować do działania i może poprawi trochę koncentrację. Brałem od 10 do 30mg dziennie. Motywacja rzeczywiście jakby trochę do góry, ale myślę, że po 20mg i tak nie odbiega za bardzo działaniem od wyższych dawek a i szkoda materiału.
Dzisiaj właśnie skończył mi się ten Segan no i chcąc zobaczyć, czy na pewno nie ma więcej wpadłem na pomysł, żeby zmieszać to z MPH.
Generalnie jak wpiszecie po angielsku w duckduckgo czy taki pomysł jest si, to większość odpowiedzi na różnych forach będzie takich, żeby raczej nie próbować. Ale z drugiej strony, jest też to https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4805402/ badanie, w którym podjęto się takiej próby.
Poza tym ogólnie sama selegilina wydaje się obniżać mi ciśnienie, sprawia że nie jestem tak wrażliwy na kofeinę jak i nikotynę jak wcześniej (a reagowałem trzęsawką i biciem serca). Ogólnie nie jestem fanem stimów od czasu gdy zrobiłem się na nie nadwrażliwy, ale teraz nie mogłem się powstrzymać, żeby nie spróbować tego połączenia.
Po wcześniejszym zarzuceniu 25mg selegiliny podjęzykowo w ciągu dnia, wieczorem wziąłem 10mg Medikinetu CR.
Normalnie już bym odczuwał negatywne efekty MPH, zimne ręce, bicie serca i trzęsawkę, ale tutaj nic takiego nie wystąpiło. Jedyne co, to czuję, że jakby psychicznie jestem bardziej pobudzony, ale moje ciśnienie na pewno nie poszło w górę, a jeśli już to nie zauważalnie. Aha, no i jeszcze odczuwam zimno w stopy, ale to takie uczucie na granicy placebo, bo z ręce ciepłe jak zwykle. Oddech równy, spokojny. Nic nieprzyjemnego. To mógłby być taki całkiem fajny wyważony miks, ale Segan mi się skończył, a nikt mi tego nie wypisze bez parkinsona. Jeśli skusi się na sprawdzenie takiego miksu to zaczynajcie od małych dawek, bo nie chcę mieć nikogo na sumieniu.

PS. ale to jest ohydne w smaku skurwysyństwo nic tak nie pobudza z rana jak dwa tabsy tego gówna w japie XD
  • 3455 / 1123 / 0
Stymulanty łączone z MAOI ze względu na wpływ na układ krążeniowo-naczyniowy nie należą do miksów bezpiecznych. Możesz doznać przełomu nadciśnieniowego, w skrócie taką procedurą uprawianą regularnie rozwalić sobie serce, naprawdę niewarto! Może Twój problem z nerwowością i nieprzyjemnym pobudzeniem psychoruchowym po MPH załatwi pregabalina? Check it!
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 96 / 5 / 0
Akurat miałem wypisaną i pregabalinę i MPH przez lekarza podczas leczenia. Takie połączenie działało trochę inaczej, nerwowość była mniej odczuwana, ale serducho napierdalało mocno wtedy i nadal podświadomie wiedziałem, że się stresuję. Więc średnio :/
Po benzo+MPH z kolei wszystkie negatywne efekty zanikały, zostawało trochę pozytywnych, ale nie warto, bez sensu.

Chociaż na początku MPH działało ok na mnie, rzeczywiście czułem takiego "boosta". Po 2 miesiącach około coś się zepsuło - co takiego nie wiem. W każdym razie na tę nerwowość i bicie serca jem teraz klonidynę (zostało mi kilka ostatnich tabletek) i zero trzęsawki, bicia serca, no nic, czyli super. Prawie jak benzo pod tym względem, oczywiście bez tej dzikiej zajawki na robienie 1000 rzeczy jednego dnia i tak dalej, po prostu ciało jakby mniej manifestuje. Swoją drogą, tak naiwnie spytam - nie masz może pojęcia co mi może być? T_T Bo nie wiem teraz, czy lecieć do lekarza po nowe pudełko klonidyny skoro tak na mnie działa, czy może spróbować jakoś inaczej temu zaradzić.
  • 4 / / 0
czy mogą zajść jakieś interkacje między selegiliną a rhodiolą rosea ? chodzi mi o małe dawki selegiliny 4 mg tygodniowo i różeniec 800mg dziennie
  • 1 / / 0
Jacyś lekarze którzy mogą wypisać selegilinę? Bo mnie totalnie nikt nic nie chce wypisywać, nawet jak im macham wynikami hormonalnymi przed nosem, nie wiem może za dużo wiem i to ich tak denerwuje albo trafiam na lekarzy kretynów. Jak mam zapłacić 200zł i wyjść z płaczem i wkurwem to mnie szlag trafia. Co wy mówicie tym lekarzom? Jak to jest zarejestrowane jako lek na parkinsona i szablonowo nie mogą tak tego wypisywać
  • 366 / 36 / 6
@krasik ,jak nie mogą? jak najbardziej mogą , lecz na 100% ( taniutko wychodzi ;) - lekko ponad 20 zl , ) . Trzeba trafić na spoko magika -który podchodzi do pacjenta indywidualnie , nie leci schematami . Skąd jesteś? jesli zachod Polszy to mogę polecić bardzo dobrego 😎😉
ODPOWIEDZ
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".