Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Czesc,
Mam pytanie odnośnie renty, na którą będę szedł. Mianowicie chcę iść do pracy i ją pobierać. Nie wiem czy hipotetycznie przyszlemu pracodawcy walić prosto z mostu na rozmowie o pracę, że mam rentę z tytułu schzofrenii, czy raczej mówić, że dostałem np. na kręgosłup, czy zepsute kolano. Renta to duży plus dla pracodawcy, bo nie płaci składek, a wczesniej, czy później i tak będę musiał powiedzieć. Opłaca się kłamać, czy być szczerym? Co myślicie?
Pzdr
  • 3455 / 556 / 2
2022 to nie 96 czy 7. Spokojnie możesz nie kłamać. Takich dziwaków zwłaszcza chcą w pracy swoją drogą.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
Po prostu jest limit zarobków chyba do 2800, jak zarobisz więcej, a oni wiedzą o twoich pieniądzach więcej niż Ty sam, to będą konsekwencje obniżenia renty, oszukiwanie pracodawcy to tak jak byś oszukał samego siebie, bo to wszystko jest w dokumentach, ile zarobiłeś w pracy i ile masz renty, nie da się tego ukryć, jedynie podczas pracy tzw NA CZARNO, czyli niezarejestrowanej fuchy prywatnie bez ubezpieczenia i podatku. napewno jest tak jak napisałem, tylko dokładnie nie jestem pewny limitu zarobków bez konsekwencji.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 510 / 110 / 0
Ja się nie zgadzam z przedmówcami. Możesz powiedzieć że masz rentę, ale nie musisz mówić dlaczego.

Po prostu - mam rentę, ale nie chcę udostępnić więcej informacji z przyczyn osobistych i dziękuję bardzo.
  • 3245 / 617 / 0
Tak, rodzaj schorzenia może być nieujawniony, jeśli nie przeszkadza w pracy, ja pisałem o faktach dotyczących kwoty do zarobienia. A ważne czy schizofrenia jest istotne przy rodzaju wykonywanej pracy, bo przy niektórych samemu choremu może utrudniać wypełnianie obowiązków.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.