Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 393 / 152 / 0
17 maja 2025dobryjakchleb pisze:
myślicie, że na zejściu z minimalnej dawki nasennej typu 25-50mg po kilku miesiącach będą jazdy czy to raczej łagodnie powinno przejść
Przejściowe problemy ze snem przez kilka dni, które same minęły miałam tylko po odstawieniu dawki 50mg do 0. Bez żadnej redukcji dawek etc.
  • 51 / 3 / 0
czy mieliście problemy z infekcjami po braniu tego, biorę od ok 2 tyg 25mg teraz zwiększam na 50mg, i czuję że pobolewa mnie gardło i mam zatkany nos, czy to ma szanse przejść, poza tym zauważyłem, że mam problemy z dojściem nawet na takiej małej dawce także lipa, nie wiem czy ten lepszy sen jest tego wart
  • 14 / / 0
Psychiatra mi go polecił odstawić właśnie przez mój efekt uboczny jakim był zatkany nos i dziwne uczucie suchego gardła, ale to nie była bezpośrednio infekcja tylko ubok samego Trazodonu
  • 51 / 3 / 0
@ThrowawayReddi i masz coś zamiast tego na sen?
  • 1495 / 239 / 0
@ThrowawayReddi to bardzo częsty efekt uboczny trazodonu. Ale z jakiegoś powodu nie zawsze występuje, pierwsze 2 podejścia miałem tak samo, później po dłuższej przerwie już tego nie było choć brałem większą dawkę. Teraz biorę 300 mg i najwyżej rano mam sucho w japie, wtedy niedługo po wzięciu zatykało mi nos i nie dało się przez niego oddychać, trzeba było przez usta przez co zaraz była susza, strasznie to wkurwiało.
  • 14 / / 0
@dobryjakchleb zamiast tego hydroksyzyne dostałam, pomijając że działa po dobrych dwóch godzinach to faktycznie mnie ścina na amen.
Za to trazodon to było niezłe przeżycie - może i nie usypia, ale przynajmniej nie pozwala oddychać xD
  • 108 / 14 / 0
A można to łączyć? Trazodon i hydroksyzynę? Niby nie wchodzą w interakcje za bardzo, ale sam nie wiem. Sam trazodon ma zbyt małe własności usypiające jak dla mnie, a do tego nie pozwolił mi zwalczyć jebanych koszmarów, które mnie od lat męczą.
  • 14 / / 0
Ty no, jakbym o sobie czytała :o! z koszmarami tak samo. Nie wiem czy można łączyć, bez sprawdzania tego odłożyłam Trazodon w pizdu i zaczęłam Atarax. Powodzenia <3
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.