ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siemanko wszystkim !
Jako człowiek ciekawy świata
Kilka dni temu a dokładnie 03.09.19
Postanowiłem zacząć swoją przygodę z roślinkami :D
Na początku chciałem „wychodować” je trochę w ogródku a później przesadzić na spota
Lecz szybko wybiłem sobie to z głowy
Troszkę za późno się zorientowałem ze to nie ta pora na outdoor
Nasionka dał mi ziomeczek który sam nie do końca pamiętał jaka to dokładnie odmiana
Ale jemu krzaczek urósł całkiem przyzwoity :liść:
Wracając do tematu
Moje roślinki maja jutro dokładnie 7 dni od wsadzenia w ziemie
Czy mógł by ktoś rzuć swoim okiem na nie czy wzrost itp jest prawidłowy ?
Był bym bardzo wdzięczy
Pozdroo :skret:
  • 12883 / 2513 / 0
Rzucić okiem gdzie? : ) Widzisz, byś wstawił jakieś foto?
Rozumiem, że to jakaś parapetówka tak? Jeśli roślinka nie jest pod odpowiednią lampą itp, to nic z tego nie będzie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.