ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siemanko wszystkim !
Jako człowiek ciekawy świata
Kilka dni temu a dokładnie 03.09.19
Postanowiłem zacząć swoją przygodę z roślinkami :D
Na początku chciałem „wychodować” je trochę w ogródku a później przesadzić na spota
Lecz szybko wybiłem sobie to z głowy
Troszkę za późno się zorientowałem ze to nie ta pora na outdoor
Nasionka dał mi ziomeczek który sam nie do końca pamiętał jaka to dokładnie odmiana
Ale jemu krzaczek urósł całkiem przyzwoity :liść:
Wracając do tematu
Moje roślinki maja jutro dokładnie 7 dni od wsadzenia w ziemie
Czy mógł by ktoś rzuć swoim okiem na nie czy wzrost itp jest prawidłowy ?
Był bym bardzo wdzięczy
Pozdroo :skret:
  • 12715 / 2460 / 0
Rzucić okiem gdzie? : ) Widzisz, byś wstawił jakieś foto?
Rozumiem, że to jakaś parapetówka tak? Jeśli roślinka nie jest pod odpowiednią lampą itp, to nic z tego nie będzie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.