Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 5071 / 867 / 0
Na Sor . Z perspektywy czasu wszelkie sposoby radzenia uznaje za dosyć prymitywne .
Wstyd w kieszeń i do szpitala .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 773 / 177 / 0
Na sor. Ale jak już się bawi z igłami kilka lat to można użyć sterylnego sprzętu i spróbować ściągnąć go sobie samemu. Po prostu wkłuć się w ropień i ściągnąć igłą ropę z limfą. Tylko to tak do średnicy 1cm. Bo jak ropień jest większy to raczej robi się nacięcie, a do tego przydałby się raczej chirurg.

Ja raz miałem wielkości pięści. To nie obyło się bez cięcia. Na całe szczęście została tam tylko jama po ropniu a ja robiąc dziurkę (usilnie próbowałem się wkłuć, ah dopaminergiki) zyskałem możliwość odbarczenia tego syfu. Normalnie myślałem, że się porzygam.
  • 4 / / 0
Na sor
roli
  • / / 0
Coś obrzydliwego, jakiś czas temu poczułem jakby mi pod zębem coś rosło z dnia na dzień troszkę zaczęło boleć i puchnąc co w ciągu 3 dni przerodziło się na to ogromnego syfa na pół brody, już miałem zbierać się na sor, ale przypadkiem za bardzo poruszyłem głową i poleciało z tego tyle jakiejś cuchnącej mazi, że prawie się porzygałem, jakoś bardzo się wtedy nie przejąłem bo byłem w ostrej depresji, przemyłem wodą i olałem to, przez kolejne parę dni tak kapało z tego miejsca ropą, na tyle obficie, że nie mogłem z domu wyjść ze wstydu, jakimś cudem wszystko zeszło, nawet śladu po tym nie wiadać a myślałem, że będzie gorzej bo przez jakiś czas nie rósł mi zarost w tym miejscu, wychodzi na to, że więcej szczęścia niż rozumu miałem.
  • 31 / 1 / 0
odszczurzę trochę temat i wrzuce coś takiego na patelnie. ropień również po strzale z niewiadomego kryształu, 3 tygodnie rósł z soru mnie zawrócili, w końcu wkurwiłem sie, seta na odwagę i dziś wyciągnąłem rope z paroma strupami. potem płukałem wodą utlenioną i octeniseptem. tej wody utlenionej to właściwie lałem jak przez otwór. jest dziura jak chuj. na razie stosuje tribiotic + (od dziś) 2x amoxicillin 875 dziennie. zasklepi się samo? zostawić żeby się sączyło? ponownie iść na sor? dziura jest okrągła śr. ~5mm, otwarta, głęboka na 3-4mm. wszelkie porady mile widziane
IMG20250529171714.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 773 / 177 / 0
Czy się zasklepi? Chuj wie. Co Ci powiedzieli na sorze konkretnie? Chyba że ja mam takiego farta, że mnie nie cofają, nie zawracają. Najwyżej spojrzą spod byka. Tyle amoksycyliny to może być za dużo do dawkowania codziennego. Jakbyś czuł się bardzo słaby lub chodził jak pijany to rozważ dawkowanie co 2 dni. Coś z tym jest, że my europejczycy to gówno jemy. Zjadłem Ukraińską amoksycylinę to po jednej 500mg chodziłem jakbym piwo wypił. Takie kurestwo mocne.
  • 31 / 1 / 0
@DobryWujas Co powiedzieli? Zostałem zaproszony do recepcji dwóch ratowników obejrzało ropnia, poprosiłem o ekstrakcje, powiedzieli że tu tego nie zrobią i odesłali do lekarza rodzinnego i chirurga prywatnego. Nawet nie patrzyli na mnie jak ma ćpuna, powiedziałem że rozgrzebalem i tyle. Potem podzwoniłem po przychodniach chirurgicznych, paru co jest w moim mieście, wszyscy na urlopach albo żądają stawek typu 300 zl konsultacja + ewentualna ekstrakcja (ewentualna). No to poszedłem do apteki i medycznego, kupiłem grube igly 0,7 pare wenflonów różnej grubości, ocentisept no i efekt tak jak na zdjęciach wyżej. Na 8 godzin po zabiegu jest dobrze. Nie czuje guli, mam pełny zakres ruchu, boli - trochę. We wtorek idę do lekarza POZ ukraińskiej narodowości. Oceni, będę prosił o skierowanie, żeby chirurg NFZ to zobaczył (kiedyś). Jak będzie źle to co najwyżej pójdę znów na SOR, może inaczej wylosuje ratowników i zaproszą mnie ma profesjonalny zabieg, a jak nie to zapłacę przynajmniej za samo zszycie. Z tą amkosyliną masz rację.
Taki mam plan
  • 65 / 1 / 0
@YamiFugi spróbuj w miarę możliwości odstawić niewiadomego pochodzenia kryształ bo masz chudą rękę jak licealista.
Spróbuj iść do dermatologa na NFZ ja byłem zapłaciłem, nie potrzebnie bo straciłem tylko 200zł. Wydaje mi się że tutaj największą robotę robią antybiotyki amoksycylina (klasyka gatunku jeśli chodzi o antybiotyki, lek pierwszego rzutu zawsze ją dają praktycznie na wszystko) ew. bodajże mogą też być antybiotyki w aerozolu na skórę jeśli to nie pomoże to metronidazol.
Mówię tutaj z mojego własnego doświadczenia z ropniami ale w moim przypadku są to błędy "lekarzy prywatnych".

@DobryWujas na mnie to nie patrzą spod byka tylko mówią żebym się uspokoił bo wezwą policję. Trochę awantur z tymi lekarzami stoczyłem i jebie mnie ten cały zakład karny dopóki mam siłę będę się dopominać o moje prawa.
  • 773 / 177 / 0
@yamifugi

Jesteś pewien, że wycisnąłeś całe gówno z jamy ropniowej? Miałem coś takiego. Po jakimś czasie zniknęło. Wygląda strasznie, masz racje, ale nie jest groźne i samoistnie zarasta. O tym pisałem, że jak się ma doświadczenie z igłami w sensie lata to można taki ropień przekłuć i wyssać gówno od środka. Czasami białe komórki są w stanie zapierdolić te resztki. Czasami jednak potrzeba jakiejś amoksycyliny. Dbaj o ranę, smaruj Tribiotikiem 3 razy dziennie i osłaniaj ranę od światła słonecznego itd. A no i odkażanie. Bo bym zapomniał. Gratuluję. Wykonałeś proces, którego pizdy z soru bali się wykonać.

A tego @humbleskillful lepiej nie bierz pod uwagę. Dziwny typ. Jak dla mnie 207 i jeszcze nigdy w kryminale nie był.
  • 2 / / 0
mialem kiedyś podobne przygodę. raz dostałem jakaś maść ze sterydami, innym razem jakaś maść do gojenia oparzeń sam w aptece zakupiłem. w obu przypadkach efekt był taki sobie. codzienna dezynfekcja, po jakimś czasie "dziura" zaczęła się zastrupiac i po paru miesiącach powstała blizna jak po oparzeniu. tak jak u ciebie na zgięciu mialem kiedyś mniejsza rane. Koleś mnie tak kiedyś urządził zapodając 4m. Od tamtej pory mam juz uraz psychiczny do iV. Moim zdaniem prawdopodobieństwo komplikacji po 4mc jest większe. z trojkami nigdy nie było problemu. @YamiFugi życzę wytrwałości w zaleczaniu tej rany.
ODPOWIEDZ
Newsy
Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.