...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1655 / 299 / 0
Z jakiego powodu się tam znalazł? Od czego jest uzależniony? To są ważne kwestie. Przede wszystkim, w terapii najważniejsza jest chęć leczonego, by przestać. Może swój brak chęci zwala na terapeutkę. W takim wypadku każdy terapeuta będzie "zły". Terapeuta ma wskazać drogę, a pacjent musi chcieć nią podążyć. Jeśli on tego nie chce, to może dojść do tego, że będzie ćpał na przekór, ze złości, że został wysłany do ośrodka. A właśnie, znalazł się tam z własnej woli, czy został "przymuszony"?
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 1404 / 88 / 2
07 października 2020Bezniku pisze:
Witam
Leczył sie ktoś z Was w Szpitalu Babińskiego w Krakowie , na podwójnej diagnozie. Pytam bo mam mieć rozmowe z Panem Skrobotem . W papierach mam tylko wpisane zaburzenia osobowości spowodowane naprzemiennym braniem.

Ps.ogółem 22 mam sprawe o leczenie odwykowe alkoholowe , i jestem w kropce , bo niewiem co mnie czeka .
Szukałem tematu jakiegoś w którym mógłbym o to spytać , lecz nie znalazłem . Jak by ktoś czaił to prosze o link to takowego.
Z góry dzięki!
Sam zaprzeczasz temu co napisałeś.
1.Masz podwójną i masz zaburzenie???
2.Ogólnie jest mało szpitali co bierze z podwójną.
3.Z podwójną to masz w Świeciu leczenie na przykład.
4.Lepiej szukaj czegoś szybko przed sprawą i dopiero po przyjęciu mów o podwójnej.
5.Nowy Dworek to też kierunek z dwójką.Ja nie polecam.
action movie:gun:
  • 11 / / 0
Po 4 latach ciągu na kodzie, a ostatnio na benzo i majce iv chciałbym pójść do ośrodka. Zastanawiam się nad dwoma: Monar Rożnowice albo Toruń na krótkoterminowe. Macie jakieś opinie o tych dwóch ośrodkach ? Który lepszy ?
Uwaga! Użytkownik KodziarzPospolity nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 917 / 235 / 0
@up Idź do Torunia na krótki termin, na pierwszy raz dobre miejsce dla kogoś kto potrzebuje pomocy terapeutycznej, dobrze Cię tam otworzą po latach ćpania, później proponuje jakieś stacjonarne leczenie, AN, lub ośrodek długoterminowy jeśli będziesz potrzebował. Acha na wejściu robią testy więc 2 tygodnie wcześniej nie bierz benzo bo wyjdą i wrócisz z kwitkiem do domu.
  • 11 / / 0
Dobra, dzięki za poradę. A jeszcze pytanie odnośnie telefonu i kontaktu z rodzina i bliskimi przyjaciółmi, jest możliwość jakiegoś stałego kontaktu w ciągu dnia ? Czy bardziej ograniczają to do jakiegoś jednego razu w ciągu dnia czy tygodnia ?
Uwaga! Użytkownik KodziarzPospolity nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 158 / 13 / 0
02 lipca 2020kkrecha pisze:
/ proszę scalić/

Swoją drogą po co Wam tak telefony w terapii? Im mniej kontaktu z światem zewnętrznym tym lepiej, przynajmniej nauczycie się myśleć sami i zlapiecie charakteru.
Dokladnie. Ja bylam w Turawie w Turawskim Centrum Leczenia Uzależnień 2 lata temu. Wtedy nie mozna bylo miec telefonu (przynajmniej oficjalnie). Teraz maja codziennie na 2 godziny swoj wlasny telefon i moim zdaniem to bez sensu. Zyja tym co na zewnatrz, mysli ciagle zajete.
Bez sensu taka terapia
:*)

:heart: S&M :heart:
  • 11 / / 0
Mi nie chodzi o siedzenie na forum czy kontakt ze znajomymi z branży tylko bardziej o rozmowę z rodzina i bliskimi. Wiec jeżeli można chociaż na krótka rozmowę to będzie super
  • 3 / / 0
10 października 2020Teabadger pisze:
Z jakiego powodu się tam znalazł? Od czego jest uzależniony? To są ważne kwestie. Przede wszystkim, w terapii najważniejsza jest chęć leczonego, by przestać. Może swój brak chęci zwala na terapeutkę. W takim wypadku każdy terapeuta będzie "zły". Terapeuta ma wskazać drogę, a pacjent musi chcieć nią podążyć. Jeśli on tego nie chce, to może dojść do tego, że będzie ćpał na przekór, ze złości, że został wysłany do ośrodka. A właśnie, znalazł się tam z własnej woli, czy został "przymuszony"?
Znalazł się tam po detoxie, po 5 letnim okresie brania i doświadczeń z paleniem, wciąganiem maryski, leków, kryształu, dopalaczy.. Nic dożylnie. Znalazł się tam po przedstawieniu mu opcji albo osrodek(rada terapeutów) albo wypad z domu...
  • 1655 / 299 / 0
No to ładny start w dorosłość... Ma maturę i możliwość zrobienia studiów? Jeśli nie, to po wyjściu obowiązkowo ma iść do pracy i skończyć liceum dla dorosłych. 5 lat kariery, w tak młodym wieku, to ciężkie uzależnienie psychiczne od poprawiania sobie humoru. W takim razie będzie potrzebny terapeuta doświadczony w takich przypadkach, no i długi pobyt, bo z tego, co mówisz, to on nie miał zamiaru przestać.
Trudna sytuacja. Mam nadzieję, że wypowiedzą się osoby, które znają takie przypadki. Widać popadł w złe towarzystwo, ale to też sugeruje problemy w domu, wtedy częściej dzieciaki uciekają w narkotyki.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 3 / / 0
W domu raczej normalnie, DOM z normalnymi zasadami... Raczej,, zrobię wszystko dla akceptacji grupy". Do skończenia ma tylko zdanie egzaminu zawodowego w zawodówce, szkołę ukończył. W rozmowach snuje plany o średniej szkole i dalszej edukacji a jak faktycznie będzie tego nikt nie wie. Chce być w ośrodku pół roku , dalszą terapię chce indywidualnie dojazdowo.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.