07 października 2020Bezniku pisze: Witam
Leczył sie ktoś z Was w Szpitalu Babińskiego w Krakowie , na podwójnej diagnozie. Pytam bo mam mieć rozmowe z Panem Skrobotem . W papierach mam tylko wpisane zaburzenia osobowości spowodowane naprzemiennym braniem.
Ps.ogółem 22 mam sprawe o leczenie odwykowe alkoholowe , i jestem w kropce , bo niewiem co mnie czeka .
Szukałem tematu jakiegoś w którym mógłbym o to spytać , lecz nie znalazłem . Jak by ktoś czaił to prosze o link to takowego.
Z góry dzięki!
1.Masz podwójną i masz zaburzenie???
2.Ogólnie jest mało szpitali co bierze z podwójną.
3.Z podwójną to masz w Świeciu leczenie na przykład.
4.Lepiej szukaj czegoś szybko przed sprawą i dopiero po przyjęciu mów o podwójnej.
5.Nowy Dworek to też kierunek z dwójką.Ja nie polecam.
02 lipca 2020kkrecha pisze: / proszę scalić/
Swoją drogą po co Wam tak telefony w terapii? Im mniej kontaktu z światem zewnętrznym tym lepiej, przynajmniej nauczycie się myśleć sami i zlapiecie charakteru.
Bez sensu taka terapia
10 października 2020Teabadger pisze: Z jakiego powodu się tam znalazł? Od czego jest uzależniony? To są ważne kwestie. Przede wszystkim, w terapii najważniejsza jest chęć leczonego, by przestać. Może swój brak chęci zwala na terapeutkę. W takim wypadku każdy terapeuta będzie "zły". Terapeuta ma wskazać drogę, a pacjent musi chcieć nią podążyć. Jeśli on tego nie chce, to może dojść do tego, że będzie ćpał na przekór, ze złości, że został wysłany do ośrodka. A właśnie, znalazł się tam z własnej woli, czy został "przymuszony"?
Trudna sytuacja. Mam nadzieję, że wypowiedzą się osoby, które znają takie przypadki. Widać popadł w złe towarzystwo, ale to też sugeruje problemy w domu, wtedy częściej dzieciaki uciekają w narkotyki.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.