...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 46 / / 0
10 listopada 2018bolsonek01 pisze:
Byl ktos w wyszkowie w monarze jak tam jest sa jakies przepustki mozna jarac szlugi duzo pracy jest?prosze o odpowiedz
za jaranie fajek to wyrzucaja jak zlapia. przepustki stary musisz byc grzeczny posluszny bo jak nie to kary wymyslaja.
  • 924 / 138 / 0
W ośrodku, w którym ja byłam, schodzono mi z tych leków w ustalonym wspólnie z lekarzem tempie. I z tego co pamiętam już na wstępie ucięto mi dawki o 2/3.
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 1 / / 0
potrzebuję szczegółowych info na temat 3 osrodkow:
1. Czarny Las
2. Straszny Dwór
3. Wapiennica
Z góry dziękuję
  • 45 / 7 / 0
szczegółowych czyli co chcesz wiedzieć? Bo szczegółowo to moze chcesz wiedziec na która strone wychodza okna ;)

Czarny las: 7 miesiecy to takie minimum odwykowej terapii polaczonej z uczeniem sie zycia, tak na to mowia. Bieganie, spacery, zakaz palenia, rozmowy, wyklady, jakies prace - ktore kaza wykonywac starsi stazem na polecenia tych wyzej. Zero tela.
  • 1 / / 0
Straszny Dwór
1.Od kiedy są przepustki do domu
2. Czy można mieć telefon
3. Jak z pokojami, liczebnością społeczności?
  • 578 / 73 / 0
Dzwoniłem dziś do Nowego Dworku, terminy dla osób z PD horrendalnie dalekie. Gdzie indziej poddam się leczeniu odwykowemu i psychiatrycznemu na dwanaście miesięcy?

Kolejne pytanie: czy pary są przyjmowane?
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
  • 334 / 43 / 0
Skrobnie ktoś coś o ośrodku "Szansa" w Pławniowicach? W necie nie doszukałem się wielu informacji na jego temat, choć wszystkie jakie znalazłem są pozytywne. Przyjmują osoby z PD. Leczenie trwa 12 miesięcy. Tyle wiem. :listen:

[mention]Baltmore[/mention] bo ogólnie to w chuj długo czeka się na miejsce dla osoby z PD, ja czekam już 3 i dalej żadnych konkretów. Była gadka że okolice nowego roku. Co do drugiego pytania to nie wiem, chcesz zadzwoń i zapytaj.
Uwaga! Użytkownik turbopascal666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Ktoś wie coś o budach zosine aktualnie jak tam jest? To będzie moja pierwsza próba terapii, jakieś złote porady? Też towarzyszyło Wam uczucie rozjebania emocjonalnego i odrealnienia gdy klamka zapadła i w przeciągu tygodnia mieliście się udać odwyknąć?
  • 76 / 4 / 0
Ośrodek w Miłkowie koło Jeleniej Góry ProMaind. Znakomity, niemonarowski. Cudowni terapeuci, mnóstwo terapii, praktycznie zero pracy (oczywiście sami sprzątamy i pomagamy na obieraku,ale nie zajmuje to dłużej niż 2 godziny dziennie), nacisk na czerpanie przyjemności z zapomnianych aktywności :sportu, wspólnych posiłków, piękna przyrody (widok na Śnieżkę i naprawdę obłędnie urokliwe otoczenie), wspólne oglądanie filmów, tworzenie przedstawień dla pensjonariuszy dpsu,nagrody typu basen. Większość uzależnionych to narkomani i alkoholicy,ale są również osoby z uzależnieniami behawioralnymi-seks, hazard, gry.Świetne żarcie i dużo, jestem weganką i zatrudnionaa Pani kucharka (alkoholiczka, była pacjentka), a wcześniej koledzy- ze skóry wychodzili żeby mi dogodzić. Byłam wcześniej w Monarze w Gaudynkach- standardowo wyzywanie od downów, meneli (przez terapeutów), praca typu zginanie i rozprostowywanie gwoździ, 5 godzin społeczności w nocy, na których terapeuci celowo doprowadzali do eskalacji agresji między pacjentami. Sama jestem psychologiem i ciężko było mi na to patrzeć, dlatego w Miłkowie poraziło mnie z jakim szacunkiem i troską odnosi się personel do pensjonariuszy, są terapeuci ocierający się o wybitność, których znałam jeszcze z krakowskiej szkoły psychoanalitycznej.Jestem borderem, więc jak podwójna diagnoza to także zachęcam. Arteterapia, ogniska, wycieczki, wspólne wpierdalanie lodów czy organizowanie uroczystych kolacji, treningi interpersonalne, wykłady, relaksacje, siatkówka. Trzeba trochę pisać- ja akurat uwielbiam,ale wiem, że dla niektórych może być to trudnością, co kto woli -w monarze miałam gwoździe i rąbanie drewna,szorowanie szczoteczką kibla terapeutów oraz rozkladanie i skladanie złożonych ręczników, bo logistyka ergoterapii była spierdolona dokumentnie. W Miłkowie nie ma dociążeń, są kary- jak zapalisz poza terenem przeznaczonym to dycha do wspolnej kasy (przeznaczanej na grille, halowe itd), przeklinanie nagminne- to kara typu 3 pety na dzień,ale naprawdę musisz przegiąć pałę.Telefon można mieć, ale warto pilnować godzin przeznaczonych na korzystanie tak jak godzin przeznaczonych na palenie. 2 kawy dziennie, ale w niedzielę są mityngi i wtedy możesz ochlać się jej do woli %-D . Polecam, bo pracują tam dobrzy ludzie, pasjonaci i to się bardzo czuje. Jest oczywiście psychiatra, pozwolili mi na początku nawet estazolam na sen, bo mam tragiczne problemy z bezsennością i byłam po cold turkey odstawianiu klona (i innych paru rzeczy).
  • 10 / 1 / 0
Ośrodek w Miłkowie - ja jednak z opinią się nie zgodzę. Mąż spędził tam prawie 4 miesiące i bardzo narzekał na personel i podane mu terapię. Jakby nie wiedzieli w jaki sposób podejść do pacjenta. Może po prostu on już taki jest, ale nie słyszałem zbyt wielu pochlebnych opinii.
https://terapiakobiet.pl/program-osrodka/
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.