...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 55 / 1 / 0
Cześc wszystkim, mam takie pytanko a mianowicie chodzi mi o monar w Nowolipsku. Może ktoś z was tam był albo zna kogoś kto tam był i wie jakie tam panuja zasady( reguły) jeśli chodzi o korespondencje i paczki? A teraz do rzeczy chodzi mi konkretnie o to czy wszystko co tam trafia do pacjentów najpierw jest przeszukiwane (np.paczki) a listy sa czytane jak to bywa w puszce czy ludzie maja tam prywatnośc jeśli o to chodzi ,czy paczki i listy (zaznaczam że nie jestem rodzina tylko koleżanka )trafiaja od razu do rak osoby do której sa zaadresowane ? Jeśli nikt nie wie jak jest w Nowolipsku to może napisze jak to bywa w innych ośrodkach ( dodam że Nowolips jest ośrodkiem beż dociążeń). Prosze o szybką odpowiedz ,bardzo mi na tym zależy.Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam ;-)
Uwaga! Użytkownik summer3184 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 61 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Alibi »
Dociążenia nie mają tu nic do rzeczy. W każdym ośrodku sprawdzają paczki, bo zawsze istnieje zagrożenie, że w paczkach jest coś nieodpowiedniego. Co do listów bywa chyba różnie, w każdym razie tam gdzie ja byłem, nikt nie sprawdzał listów. Nie wiem, czy bywa inaczej.
"(...)i w jednej chwili znalazłem odpowiedź, bu kumple mnie lubili - co ze sobą zrobić: upodobnić się do nich w każdym detalu, chodzić do hybryd i słuchać metalu. Wypisać s ię z klubu miłośników pedału. Członkostwo tam było niewskazane (...)"
  • 77 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: sterben »
Jezeli zamierzasz wyslac "cos" osobie, ktora sie leczy to jestes strasznie chujowa kolezanka.
Z wiekiem dotykamy smakow, ktorych nie zabijesz mlekiem...
  • 55 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: summer3184 »
Spoko ja mam czyste sumienie chce tylko udowodnic komuś że to nie ma sensu i jest przypałowe a przede wszystkim tej osobie nie pomoże a nawet wprost przeciwnie. Dzieki za pomoc :-)
Uwaga! Użytkownik summer3184 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 55 / / 0
Był ktoś w Nowym Dworku? Jak "wrażenia" ?
  • 3169 / 363 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Ja nie byłem ale mam dwóch znajomków którzy spędzili tam ponad rok. Z tego co opowiadali to warunki spox, sporo dociążeń i mało konkretnych rzeczy do roboty. Kadra zróżnicowana. To duży ośrodek i sporo osób się przewija. Aha obydwaj nadal ćpają. Tyle
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 55 / / 0
Blu pisze:
Ja nie byłem ale mam dwóch znajomków którzy spędzili tam ponad rok. Z tego co opowiadali to warunki spox, sporo dociążeń i mało konkretnych rzeczy do roboty. Kadra zróżnicowana. To duży ośrodek i sporo osób się przewija. Aha obydwaj nadal ćpają. Tyle
Jesteś pewny z tymi dociążeniami? Słyszałem, że nie ma ich wogule.
  • 3169 / 363 / 0
Oni stamtąd wyszli jakieś pól roku temu może coś się zmieniło nie wiem. W każdym razie z tego co mi opowiadali to głównym zajęciem w wolnych chwilach było odrabianie dociążeń.
  • 77 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: sterben »
aleister pisze:
Był ktoś w Nowym Dworku? Jak "wrażenia" ?
Ktos bardzo mi bliski tam jest.
Ogolnie to jest zajebiscie zadowolony, ma zamiar skonczyc terapie i nie cpac dalej.
]
Z wiekiem dotykamy smakow, ktorych nie zabijesz mlekiem...
  • 3169 / 363 / 0
Dociążenia to takie kary za nieprzestrzeganie regulaminu i zasad panujących w ośrodku np za przeklinanie lub gadanie o dragach. Polegają one na wykonywaniu uciążliwych prac typu mycie kibli, różnych ćwiczeniach fizycznych (np. 50 kółek biegiem w koło placyku) oraz utracie posiadanych przywilejów.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.