Mam takie pytanie,wiem że jest sporo postów na ten temat,ale mnie interesuje obecna chwila,mianowicie: czy był ktoś ostatnio na detoxie w Lublinie na Abramowickiej?? Jak tam jest?? Da się wytrzymac??Jestem zapisany,czekam w kolejce i chciałbym przynajmniej trochę informacji na ten temat.Podkreślam OSTATNIO!!Są jakieś fajne laski(nie żebym był jakimś zboczeńcem,czy innym erotomanem - po prostu lubię towarzystwo płci pięknej)??
Ciagle tylko gadka ze im zimno, bo na skrecie po opio, jakie to dawki walily, kogo to nie znaly i z kim cpaly, no po prostu smieszne rzeczy sie tam nasluchalem.
Kolesie chyba tym laskom nagadali takich glupot i do tego z tym cpaniem jeszcze polaczone ze totalnie stracily "dziewczenstwo" zostaly tylko narkomanskie odruchy.
Mam nadzieje ze tylko podczas pobytu tam i na skrecie, chociaz ja tam tak nie przezywalem tego odstawiania substancji tylko siedzialem cicho i czekalem na normalnosc, dlatego wiekszosc czasu przesiedzialem gadajac ze starszymi osobami, ktore juz troche wiecej w zyciu doswiadczyly nie tylko paru fazek po opio.
akw pisze:Był ktoś ostatnimi czasy w Szpitalu Specjalistycznym MSW w Otwocku na Oddziale Leczenia Uzależnień? Ciekaw jestem, jak to tam teraz wygląda. Wyszukiwarki użyłem, ale bardziej rozbudowanych opinii na forum brak. Interesują mnie głównie kompetencje kadry. Będę wdzięczny, jak ktoś zechce podzielić się swoimi doświadczeniami i opiniami.
A jeśli nie Otwock, to który ośrodek całodobowy w Mazowieckim może ktoś polecić? W grę wchodzą również ośrodki prywatne. Wiem, że cały temat jest m. in. o tym, ale zależy mi na możliwie aktualnych relacjach.
Uzależnienie od alkoholu, jakieś 30 lat stażu.
Też planuje się wybrać do tego ośrodka - u mnie to głównie uzależnienie behawioralne (internet) plus politoksykomania ;p - ktoś był? poleca/odradza?
adok pisze:czy był ktoś ostatnio na detoxie w Lublinie na Abramowickiej??
A wibowit nie pisze tu przypadkiem o Abramowieckiej właśnie?
Ordynator tej palcówki, bardzo lubi kasę, domyślam się, że da sie z nim załatwic wiele rzeczy, kwestia ceny.
Można tam siedzieć nie ograniczone 2 tyg, ale i miesiąc - dwa, w zależności od stopnia choroby. Można napisać, że nawet na plus to miejsce w ogólnym rozrachunku, zwłaszcza jak obstuka się dodatkowego klona, albo inne heh.
Są tam stali bywalcy. Tworzą się też "ekipki", ale to jest standard i normalne, że ciągnie swój do swego.
Dostałem skierowanie do OLU na Nowowiejskiej ze względu na uzależnienie od marihuany, alkoholu i BZD (co ciekawe w ciągu 3 miesięcy zjadłem z benzo może 1 paczkę Relanium). Odmówiłem podjęcia leczenia bo mam średnie (delikatnie mówiąc) doświadczenia z tamtym szpitalem (kilkugodzinny pobyt zaskutkował że musiałem wypierdolić stamtąd i odwiedzić inne placówki (m.in chirurgiczną). Poprosiłem żeby mi dali skierowanie do OLU na Sobieskiego.
Dziwnie się czuję bo nie czuję się uzależniony THC stsowałem od lutego może 3-4 razy. alkohol jest bardziej problemem bo jak nie pracuje to pije tak z 6-8 piw. Nie chce żeby mnie zwolnili z pracy (um. zlecenie) więc tydzień to max co bym mógł pójść? Warto mi iść?
Pomoże mi kwit taki jak mam sprawe w toku z art. 62 UPN (niestety w okresie próby za pierwszy czyn). Warto iść do tego właśnie szpitala?
Jeśli chodzi o to że w okresie próby miałeś to niestety odwieszenie zawiasów jest obligatoryjne. Niestety :-( Już inna metodę musisz przyjąć. Może dozór elektroniczny tak zwana obrączka jeśli masz wyrok do roku czasu.
Na detoks to nie sądze żeby Cię wzięli jeśli jesteś od zioła. Jak sam widziałeś na nowowiejskiej to są przypadki uzależnienia od heroiny i przy okazji dopalacze. To razem biorą przeważnie. Bardziej chyba Ci chodzi o jakąś terapie a tutaj to masz sporo ośrodków i poradni do wyboru. Przecież nie będą Cię detoksykować od zioła, to nie bardzo mi pasuje. Nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem osobiście.
Jeśli chodzi o to że w okresie próby miałeś to niestety odwieszenie zawiasów jest obligatoryjne. Niestety
W orzeczeniu tym postanowiono jednak, że zakwestionowany przepis utraci moc po 18 miesiącach od dnia ogłoszenia – a więc dopiero 8 lutego 2015 r.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.