...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Czy ktoś coś wie o ośrodkach w Krakowie? Mam na myśli głównie dwa oddziały dzienne:
Dzienny oddział psychiatryczny rehabilitacyjny dla osób z podwójną diagnozą przy szpitalu Babińskiego
Oddział dzienny leczenia zaburzeń osobowości zakładu psychoterapii szpitalu uniwersyteckiego.
Dzięki!
  • 1 / / 0
Ogólnie to z podwójną diagnozą jeszcze przyjmuje Suchy Jar, Kraków. Raczej nie przyjmują oficjalnie, tylko można się prosić o ile ma się ustawione leki i ich psychiatra zgodzi się na przyjęcie.
  • 2917 / 242 / 0
Skoro nie Gliwice, to co najlepsze w okolicy ? Jestem z DG.

Wjebanie w opio (głównie kodeina, ale była też parę razy majka, tramal, DHC) i spierdolona psychika (parkinsonizm, fobia społeczna, dwubiegunówka). Z tej kodeiny możecie się śmiać, ale dla mnie to jest naprawdę duży problem finansowy, gdybym zarabiał z 5k to bym to pierdolił i acetylował majkę ale tak dobrze to nie ma.

I czy jeśli byłem gdzieś z 4 lata temu rok na 'wakacjach' i mimo dostępu do kody (praca na zewnątrz) o niej wcale praktycznie nie myślałem, lecz po powrocie pierwsze co to wstąpiłem apteki i kupiłem 4 paki / po 10 dniach w szpitalu po celowym i nieudanym przedawkowaniu BF-a też pierwszy kierunek jaki obrałem to apteka to czy jest sens poświęcić te parę miesięcy/pół roku czy tam więcej na ośrodek ? Jak Wy się na to zapatrujecie ?
Dawny nick: tur3k
  • 4024 / 370 / 950
https://hyperreal.info/help/dzialania_d ... a_diagnoza
;-)

(dajcie znać, czy aktualne/czegoś brakuje)
  • 1874 / 96 / 127
Turek ty jestes z Dabrowy Gorniczej? Czy DG to inne miasto :O? http://www.nzozszansa.pl/ obadaj ten.
wolna molekula
#mops
  • 3170 / 363 / 0
tur3k pisze:
czy jest sens poświęcić te parę miesięcy/pół roku czy tam więcej na ośrodek ? Jak Wy się na to zapatrujecie ?
Turku, jak najbardziej jest sens. Z tego co piszesz o swoim życiu (wegetacji) wynika, że nie masz kompletnie nic do stracenia. Może cię tam choć trochę naprostują.
  • 4807 / 266 / 0
Turek też propsuję. Jeśli możesz zasuwaj do ośrodka bo jesteś w mocnej stagnacji, to nie wróży nic dobrego.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 2917 / 242 / 0
belejaki pisze:
Turek ty jestes z Dabrowy Gorniczej? Czy DG to inne miasto :O? http://www.nzozszansa.pl/ obadaj ten.
Powiedzmy że Dąbrowa Górnicza, nazwy konkretnego miasta nie chciałbym zdradzać z pewnych względów. Do DG mam bardzo blisko, więc podaję to miasto jako zamieszkania ;)

Sam ośrodek jak i program leczenia wyglądają zachęcająco, ma to ręce i nogi, czegoś takiego właśnie szukam i jeśli atmosfera i zasady są tam w miarę normalne (a nie takie jak w Gliwicach z tego co pisano w tym temacie) to piszę się na to. Nie jest jednak napisane nic o przyjęciach osób z podwójną diagnozą, a ja taką właśnie posiadam. Takich ludzi też przyjmują czy tylko uzależnionych od dragów, ale zdrowych na umyśle (celowo pomijam w tym momencie fakt, że uzależnienie to też choroba) ?
Blu pisze:
tur3k pisze:
czy jest sens poświęcić te parę miesięcy/pół roku czy tam więcej na ośrodek ? Jak Wy się na to zapatrujecie ?
Turku, jak najbardziej jest sens. Z tego co piszesz o swoim życiu (wegetacji) wynika, że nie masz kompletnie nic do stracenia. Może cię tam choć trochę naprostują.
Do wegetacji jest mi bardzo daleko, uwierz ;) Ostatnie 2 miesiące to ciągle robota/kursy, teraz mam zaczynać półroczny staż, do tego chodzę weekendowo do szkoły a w wolnym czasie dokształcam się w zakresie informatyki, drobniejszej mechaniki oraz psychofarmakologii.

Tak w ogóle to dzięki za miłe słowa i przekonanie mnie, że ośrodek jest mi potrzebny. Wcześniej miałem wątpliwości, teraz jestem tego pewien :)
  • 1874 / 96 / 127
Turas ja jutro dzwonie do tego osrodka Szansa to Ci moge na privie napisac bo tez podwojna mam.
wolna molekula
#mops
  • 2917 / 242 / 0
belejaki, jak coś będziesz już wiedział to napisz w tym temacie, innym to czego się dowiesz też może się przydać. Z góry dzięki ;)

update 17:06:2015: http://www.nzozszansa.pl/
Ośrodek także dla osób z podwójną diagnozą. Można się zapisać od poniedziałku do piątku w godzinach 8-16, trzeba jednak co tydzień dzwonić i potwierdzać chęć przystąpienia do programu. Zabiła mnie informacja odnośnie czasu oczekiwania - ok 7 miesięcy :-/

update 29.06.2015: a jednak nie, albo wcześniej zostałem wprowadzony w błąd albo oni sami nie wiedzą z czego żyją, odesłali mnie do Gliwic :retarded:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.