...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Do tychże ośrodków łapcie jeszcze:
Wojewódzki Ośrodek Lecznictwa Psychiatrycznego Ośrodek Terapii Odwykowej i Uzależnień
87-100 Toruń ul. Tramwajowa 2 (056)623 62 14 - ośrodek od 7 do 12 miesięcy.

Ośrodek Readaptacji Ministerstwa Zdrowia Oddział w Anielinie (22)788 79 44 - ośrodek krótko, średnio, i długoterminowy.

Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych Oddział leczenia uzależnień
62-200 Gniezno
ul.Poznańska 15
(61)423 85 00 wewnętrzny: 598 (oddział 5) albo 591 (oddział 17)
długo się czeka na miejsce, ale to terapia krótkoterminowa, 6-cio tygodniowa.

Osobiście byłem w Gliwicach i mi się tam nie podobało, wyjechałem po tygodniu, totalnie chore zasady. Byłem też w Różewcu 2,5miecha gdzie wyleciałem za ćpanie :/ i właśnie teraz uderzam do któregoś z powyższych, już tam dzwoniłem i wiem, że można z podwójną, kwestia tylko, gdzie bd na miejsce krócej czekał. Pora odstawić wora i wskoczyć z dziewczyną do jeziora ;)
Pozdrawiam
  • 6 / / 0
Aha, i jeszcze:

ZOZ Szpital Psychiatryczny Łódź ul. Aleksandrowska 159 (oddział Xb) tel. tel: 652-94-01 wew. 398 (nie wiem jaki kierunkowy do Łodzi, sprawdzcie sobie :P ) http://www.psychiatria-lodz.pl/oddzialy/oddz10b.html

ośrodek 3m-czny, terapia skupiona głównie na pracy psychoterapeutycznej, z tego co wiem pracy jako takiej nie ma. Tam właśnie się za tydzień wybieram. Wish me luck ;)
  • 6 / / 0
I jeszcze jeden krótkoterminowy, hehe, w Monarze informacje o nim dostałem:

Ośrodek Krótkoterminowej Terapii Uzależnień w Toruniu
ul. Szosa Bydgoska 1, 87-100 Toruń
tel. (056) 654 91 08
zapisy: tel. (056) 654 93 28
oktu@wotuiw.torun.pl
http://wotuiw.torun.pl/wit/tsr.htm

na miejsce się czeka, tak jak dzwoniłem, koło 2 miechów, nic więcej nie wiem, poza tym, że 8 tygodniowy.

Pozdro
  • 26 / 2 / 0
Fundacja Arka z Lodzi prowadzi w woj lodzkim pod sieradzem osrodek w Meckiej Woli, dla podwojnych
jest tam najlepiej ze wszystkich wymienionych miejsc.... mysle,ze u /wycięto/ moze nie byc zle.... ale ona malo zyciowa, czysta lekarz psychiatra.
W Meckiej tez masz opieke lekarska, bierzesz leki, wielu dalo tam rade
warunki ok, nie ma oszolomstwa

Nie podajemy konkretnych nazwisk. #czeslaw
  • 1709 / 11 / 0
Możecie napisać coś więcej o ośrodku w Gliwicach? Zasady, klimat, terapeuci itp.
Mam się tam wybrać i nie wiem czy warto.
  • 612 / 43 / 0
duldidaj pisze:
Możecie napisać coś więcej o ośrodku w Gliwicach? Zasady, klimat, terapeuci itp.
podpisuje się pod tym pytaniem, wielkiego problemu z narkotykami nie mam, nastawiam się bardziej
na leczenie osobowości.
  • 869 / 15 / 0
krakau

szpital specjalistyczny im. dr. Józefa Babińskiego, oddział leczenia zaburzeń osobowości 7 F

http://babinski.pl/jednostki/oddzialy-s ... nerwic-7-f

trzeba się ogarnąć z używkami, żeby się dostać, ale że większość wjebanych w dragi ma przy okazji zaburzenia osobowości, to po zakończonym odwyku chociażby, można próbować. Podobno pomaga.
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 1966 / 217 / 0
duldidaj pisze:
Gliwice stanowczo odradzam. To zwykly psychiatryk z pojebanymi zasadami, jak przez tydzień nie doniesiecie na kogoś, ze ten np. użył niecenzuralnego słowa, to terapeuci się do was dopierdolą, ze się nie terapeutyzujecie. poza tym terapeuci traktuja pacjentów jak gówno, poniżaja ich. Generalnie panuje taka zasada, że wszytskie wasze cechy charakteru są zle, bo prowadzily do uzależnienia. Nie ważne jakimi ludźmi byliście, musicie to zmienic. Przez to często wpaja sie pacjentom schematy zachowań, które są po prostu zle, zależy od tego jacy byliście w chwili wejścia do osrodka. Z zalet to godzina sportu dziennie, brak pracy, tylko jakieś aktywności (nie pamietam czy tak to sie nazywa) i sprzątanie, tylko tyle by po prostu ruszyc dupe.

Jak ktoś myśli o gliwicach to zdecydowanie odradzam, polecam natomiast rózewiec, jest tam 6h pracy pn-so, chyba ze kuchnia to 12h pracy i dochodzi niedziela. Za to podejscie do pacjenta jest normalne, nie ma zasad jak w ciężkim psychiatryku, sporo swobody, teren osrodka jest duży, można sobie pochodzic po terenie, są zwierzęta. Terapia indywidualna chyba raz w tygodniu, oprócz tego spolecznosci moim zdaniem nic nie wnoszące do leczenia jak to spolecznosci. są jakieś pojebane zasady typu zakaz spania w dzień, niepalenie przed sniadaniem, ale mozna to przetrzymac.

Dobrze wspominam różewiec, jak ktoś zastanawia sie czy jechać do rózewca czy do gliwic to naprawde wybór jest prosty, gliwice są dobre dla półmózgów albo dla ludzi chcących wyjechac na wczasy (nie ma pracy, można grać w siatkówke, są spacery). W gliwicach terapeuci są niekompetentni, wyładowuja zlosć na pacjentach zamiast im jakoś pomóc, czy chociaż nie przeszkadzac podczas próby wyjscia z nałogu. Bo jak terapeuta nie chce pomóc to powinien nie przeszkadzać moim zdaniem. Oczywiscie jak ktos lubi atmosferę ciezkiego psychiatryka i bycie traktowanym jka gówno i najgorszy rodzaj czlowieka, gorszy niż ten co gwalci dzieci, albo gorszy od ludobójcy, to może wybrać gliwice. Chyba większosci takie podejscie nie przypasuje :)
  • 48 / / 0
oj, ja tez tam byłam :)
niestety się zgodzę z panem wyżej, bo mi kiepsko pomógł bo nadal ćpam. Jedynie co, to troche sie uspokoilam i poprawilam relacje z rodzina, ale teraz nie ogarniam w sumie juz sama, a tam nie ukonczylam leczenia
Uwaga! Użytkownik punkowa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 115 / 3 / 0
...byłem w gliwicach 6 miechów,niewytrzymałem...familia w gliwicach jest pojebana....pojechałem za tem do różewca i ukończyłem leczenie po 12 m. DOREN jest zajebisty!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.