Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Ja robię zawsze na ciepło w 30 ml wody.
Aktualnie testuję taki sposób: z
Pseudoephedrine Espefa zmywam otoczkę, dodaje do szklanki 0,7 ml octu, zalewam wrzącą wodą, dodaje nadmanganian i zaczynam mieszanie ( wszystko odbywa się w wodzie o temperaturze około 90 stopni ), po około 2 minutach a nawet szybciej roztwór robi się już czarno - brunatny, zaczyna pachnieć wiśniami ( czereśniami? ) , napewno nie marcepanem, choć bardzo subtelnie, po zakończonej reakcji można go wyczuć ( tak czy inaczej, benzaldehyd jest tam mało, bo on wali marcepanem konkretnie, intensywnie, słodki zapach migdałowy, aż mdły ). Po 5 minutach mieszania wkładam do zamrażalnika szklankę. Po 15 minutach wyjmuję lodowatą miksurę, na dole wytrącony MnO2 , górna warstwa płynu jest klarowna, przezroczysta, praktycznie biała. Profilaktycznie filtruję ( zaciągam płyn do strzykawki i do drugiej z filtrem przelewam ) no i wypijam
W skrócie: 48 tabletek Sudafedu zostało pozbawione otoczki, dodano ocet 4,8 ml 30 %, nadmanganian potasu 4 gramy. Mieszaninę zalano wrzącą wodą 260 ml ( chociaż może w innej kolejności ) , przefiltrowano i szybko schłodzono do temperatury pokojowej. Średnia zawartość metkatynonu to około 10 mg/ml. Stąd wniosek, że zaszła reakcja o wysokiej wydajności ( powiedzmy, że te 80 % wydajności im lekko wyszło ).
W jaki sposób robił to ten polski chemik? Zostało to usunięte z internetu, ale może ktoś ma pdf-a lub pamięta, jak on dokładnie to robił, wg jakiego przepisu z forum, bo delikatnie mówiąc to wydajność reakcji była kiepska, jakieś 25 %. Czyli z 720 mg to mu tam wyszło ze 180 mg metkata ( chociaż nie wiem, z ilu tabletek on to robił ).
Próbowałem robić reakcje na zimno, ale coś mi nie wychodziło, dla mnie momentem zakończenia reakcji jest opadnięcie warstwy MnO2 na spód i klarowny płyn na górze.
Może się jednak mylę.
A gorąca woda? Boże, strach mnie bierze. Spróbowałbym twojej metody i napisałbym recenzje jak mi wyślesz hajsu na badania
"Rutyna to rzecz zgubna "
Nie mam jak wrzucić tego pdfa z opisem syntezy tutaj a jest to ważne żeby to nie zginęło u mnie nigdy nie zginie.
przez lata była tutaj ( i nie tylko tutaj ) ulepszana o temperatury ( na cieło, na zimno, na bylejak ), proporcje ( dla kabli i dla picia są inne, i efekty subiektywne też ), dodatki typu cytryna, jakiś kwas czy nawet wysalanie... wszystko tutaj zostało już opisane. Wydaje mi się, że warto posłuchac ludzi bez manganizmu ( lub z niewykrytym jeszcze manganizmem ) którzy PO LATACH ćpania ( efedronu ), mają i dzieci, i wyglądają, i mają jako taką formę... nie żyją w prokrastynacji, mają jakieś mentalne zajęcie, zarabiają... a nie tych którzy kombinują jak by się tu najmniejszym kosztem szybko napierYdolić.
( korzystając nawet z przepłuczki, z czarnego manganowego odpadu by sobie dopaminę wyrównać lol )
Panowie ( i Panie ) ... ja wiem, że ćpanie to jest pewnego rodzaju odjazd od rzeczywistości ( czy problemów w niej ), ale róbmy to z głową. pozdrawiam.
Nie dajcie zrobić z siebie ketonowych zwierząt!
@hruser mam tego PDFa wydrukowanego nawet.
Weź pod uwagę że wydajność to jest coś w rodzaju średniej ze wszystkich prób na przykład średnia z pięciu prób robionych tym samym sposobem.
A co gdyby zrobili według przepisu ducha albo mojego? Każdy będzie otrzymywać inny wynik w zależności od wielu dupereli. Tak długo jak nie zbadasz w laboratorium swojego wyniku i to jeszcze na szybko, żeby się nie zdążył kot popsuć – nie masz pojęcia czy masz wydajności 10 czy 35%. A może ktoś będzie mieć nawet 50. Nie sugeruj się tym papierem, przynajmniej bądź ostrożny co do czerpania wniosków z tej pracy. Pamiętaj że nie da się tej reakcji sensownie ocenić albo jakoś racjonalnie skrytykować.
Tak długo jak nie zastosujesz czystej pseudoefedryny jako prekursoru, możesz się bujać a reakcja będzie jak wróżenie z fusów.
Zresztą napisano w tej pracy że trzeba pamiętać, że oprócz metylokatynonu w
Próbkach znaleziono ślady innych substancji – Benzaldehydu, benzyloaminy pozostałości kwasu octowego. Ponadto należy brać pod uwagę że w tabletkach znajdują się także inne substancje – na przykład w akatarze masz triprolitynę, A każdy lek w formie tabletek oprócz substancji czynnej zawiera jeszcze wypełniacze tworzące masę tabletkową.
one też są utleniane i poddawane przemianom, one też reagują z substratami i innymi składnikami, mogą tworzyć produkty uboczne.
Sama masa tabletkowa na 720 mg pseudoefedryny to 1,7 g w przypadku akataru
"Rutyna to rzecz zgubna "
Wszystko co napisałeś ma sens, teraz pytanie, kto z tego korzysta?
Każdy wie jak to jest z narkotykami, zwł. kiedy jesteś porobiony...
+-20C dała takie same wyniki, jak reakcja przeprowadzona w lodówce/zamrażarce. Sprawdzane dwukrotnie. Jedynie naczynie reakcyjne było uwcześniej schłodzone.
A, i to znane na forum 24.5% wydajności reakcji to raczej jak ktoś naprawdę robi na odpierdol (np te wasze metody w 15 minut) Może to potwierdzę, albo i nie, dam znać.
A, i @Retrowirus zdajesz sobie sprawę, że efedron to ketonowy analog metamfetaminy, a według niektórych ludzi z zagranicznych stron różni się jedynie czasem działania? Myślę, że metkat a meta to cieńka granica. Cieńsza niż 2ml chusteczki upchanej do strzykawki w celu filtracji.
Kolejny edit, w jednym zgodze się z Duchem (od lat gatekeepującym rzekomą reakcje utleniania za pomocą h2o2 za co nim personalnie gardzę, a raczej przez jego przekonanie dotyczące tej sprawy, że jakby podał uproszczoną syntezę to wszyscy by zaczeli cpac metkat! no bo przecież nie ma manganu!) kurwa ale offtop. Wracając. Używajcie nadmiaru wody, 10ml na pół grama pseudoefedryny to dobry pomysł. Jak rozpuszczacie 720mg w 3ml to reakcja wam zajdzie za szybko.
Scalono ~ Atro
Już nie mogę edytować. Duch pisał o fusach, że im większe tym lepiej synteza wyszła, no nie wiem, mam wątpliwości. Tym razem fusy wyszły mi tak ogromne że takich jeszcze nie widziałem, a a dnie to nie ma co mówić. No jak czarna herbata mniej więcej. Aaaa-
Produkt przeciętny. Dużo stymulacji, za dużo jak na metkatynon imo, jednak na 1000% nie jest to nieprzereagowana pseudoefedryna. Jej działania nie czuje w ogóle, a uwierzcie mi, że jestem na nią wrażliwy, powoduje u mnie reakcje paradoksalną i chce mi się po niej spać.
Btw, miałem rozkminę, ketonowe oświecenie. Jak zięba robił ten metkat, i wyszła mu wydajność 24.5% nie? No to jak oni to zbadali, raczej test nie przebiegł w ciągu 15 minut (chyba, że się mylę? pdf nie jest dostępny) a jak wiadomo metkat rozkłada się do pseudo i efedryny dosyć szybko. Ale mogę pierdolić bzdury, jestem początkującym amatorem chemii organicznej, nie wiem, może chromatografem na miejscu to zbadali natychmiast po wykonaniu syntezy? Niech ktoś się wypowie. Ja osobiście myślę, że dobrze wykonany proces utleniania pseudoefedryny KMNo4 w warunkach domowych ma wydajność 30-50%, natomiast nie odczuwa się tego tak, bo często tracicie w chuj pseudoefedryny podczas ekstrakcji, i zakładacie, że wyjdzie wam 25% metkata z 720mg pseudoefki, a w naczyniu reakcyjnym tak naprawdę macie z 500mg
PS: @DuchPL wystarczy jeden filtr do kawy, przynajmniej do filtracji pseudoefedryny, używany apselan. Filtracja trwa długo z jednym filtrem, nie wiem jak ty możesz używać 3. Czekasz 2 godziny?
Tak sobie mysle, zeby uniknac manganizmu to wystarczy 15 minut i 3 skladniki, biale kulki z kreta rozpuszczone w wodzie, benzyna ekstrakcyjna/chloroform i jakikolwiek kwas (choć jeśli nie chcemy spożywać odrazu to jedynie solny). Dziś tak zrobiłem, proces doczyszczania, tylko nie chcialo mi sie dosuszać produktu, po prostu wypiłem wodę z metkatem HCl.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/kpp_sejny.jpg)
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki
36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/nawrocki-snus_0.jpg)
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi
Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ukrakcja.jpg)
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób
Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.