Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 21 / 2 / 0
@Mario Escobar
Okazało się, że musiałem je przegrzać w piekarniku, drugi rzut gdzie wychowałem same karły i było ich zaledwie 2 gramy po wysuszeniu, spożylem zgodnie z twoją instrukcją i zadziałało ! Dziękuję za wskazówki.
  • 1 / / 0
Podbijamy temat moi drodzy, od dłuższego czasu romansuje z grzybkami McKennaii, ostatnio również z meskalina z San Pedro. Próbowałem też najmocniejszych trufli hawajskich. Wszystko prawie bez żadnego efektu. Nadmienie tylko, że przygodę z psychodelikami zaczynałem od dużo słabszych trufli Atlantis i wtedy zdecydowanie mocno odczuwałem ich działanie. Jakieś pomysły co może być powodem?? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
  • 1 / / 0
@Liderbdg powodów sporo może być, jak nie zażywasz żadnych leków i masz odpowiedni czas przerwy między tripami to może dawka? Albo pochodzenie grzybków sprawdź dobrze i jakość ich (pod względem psylocybiny, czy dobrze wysuszone oraz wyhodowane). Zacytuję też z Wikipedii nt. meskaliny "Po przyjmowaniu kolejnych dawek występuje zjawisko tolerancji. Pomiędzy meskaliną a LSD i psylocybiną występuje zjawisko tolerancji krzyżowej." Więc brak pożądanego działania może być powodem też meskaliny, zrób najlepiej sobie przerwę 1-2msc i na 100% powinno zadziałać jak grzyby sprawdzone. Ps. Wiem, że odpowiadam po 2 latach ponad, ale może nadal Ty lub ktoś czytający to może pomóc z meską? Ogarnięty ktoś wie jak z dostępnością tego u nas, a w zamian mogę pomoc z 90% rzeczami bądź służyć info. Pozdrawiam :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.