Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 356 / 7 / 3
SiNy pisze:
doświadczył ktoś kiedyś paranoi, psychozy, bądź innego skrzywienia psychiki spowodowanej przez stymulanty? jak to wygląda?
Wyglada to tak, ze tracisz zaufanie do ludzi kompletnie, ciagle wydaje Ci sie, ze ktos chce Cie zrobic w chuja, w kazdej sytuacji. Ponadto jestes agresywny w stosunku do osob, ktore wg Ciebie Ci sciemniaja. Po trawie tez wystepuja takie efekty, ale slabsze.
Chodzi mi glownie o fete, ale chyba nie zaprzeczycie, ze reszta podobnie ryje glace, moze po duzo dluzszym czasie i z mniejszym natezeniem, ale fakt faktem.

A tak ogolnie to ja sie nie znam, jestem z policji.
Znajomy ma takie skrzywienie w nieco inną strone.
Daje sie robić w chója. Tyle że to już raczej meth.
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: panfuternik »
Cokolwiek to jest czy legalny dopalacz, czy MJ lub amfa, to psychika i tak dostaje po dupie, najczęściej mózg ma później kłopoty z produkcją dopaminy.
  • 142 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: CzarnaMewa »
Właśnie ta psychoza po maratonie mnie od tego odciągneła. Fobie spoleczne, strach w ogole z kimś zagadać, idziesz i odwracasz sie za siebie. Dajcie spokój masakra, po moim najgorszym i ostatnim ciągu pamiętam jak stałam rano bo nieprzespanej nocy i myłam zęby mama podeszła po cichu i coś szeptnęła tak sie kurwa wystraszyłam że aż sie cała ujebałam w tej paście a na końcu sie popłakałam. Stymulanty robią człowieka tak słabego można nim manipulować, odbierają uczucia a co najgorsze taki człowiek nie ma sumienia.
[color=#004040][size=85]Podaję wam gorzkie pigułki w słodkim lukrze. Pigułki są nieszkodliwe, trucizna jest w tej słodyczy.[/size][/color]
  • 368 / 6 / 0
Stimy a zwłaszcza meth i kokaina niszczą psychikę paranoje (wszyscy wiedzą co myślę i robię) i psychozy (każdy chce mi zrobić krzywdę) oraz depresje (nie mam siły, chcę umrzeć, nikogo nie obchodzę) a także drgawki jak również fobie (boje się wszystkiego i wszystkich chcę zniknąć) są na porządku dziennym gdzieś tak po drugim, trzecim dniu. Daje rade się przyzwyczaić ciągłe dociąganie, dopalanie niweluje te efekty. Psychoza i paranoja jest przy schodzeniu, drgawki po zejściu, depresja i fobie po dłuższym używaniu i wypłukaniu substancji mija po jednym dwóch dniach.
  • 30 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: _____/ »
panfuternik pisze:
Cokolwiek to jest czy legalny dopalacz, czy MJ lub amfa, to psychika i tak dostaje po dupie, najczęściej mózg ma później kłopoty z produkcją dopaminy.
no i zapomniałeś dodać , że ogromny wpływ ma tez psychika człowieka, bo to od niej w wielkim stopniu zależy.....
jednemu zryje czapke to kilku miesiącach/ a drugiemu po paru latach.... czyż nie ?
  • 17 / 1 / 0
Psychika ludzka jest bardzo podatna na wpływ wszelkich substancji chemicznych, a co za tym idzie gwaltowne zmiany nastroju itp itd. Po jakims czasie dochodzi do tego, ze czlowiek juz po prostu na trzezwo niektorych rzeczy robic nie umie (albo bardzo nie chce). Do tego roznolakie psychozy, schizofrenie i te depresje. Ze stymulantami trzeba bardzo uwazacv :finger:
  • 3854 / 312 / 0
Kurwa, kolejny temat, w którym ktoś chciał odkryć, że stymulanty ryją beret.
  • 8 / / 0
Jak wiadomo stymulanty stymulują a psychodeliki działają na psychikę .. chciałem się dowiedzieć czy mogę złapać złą fazę np. po fecie jak łapałem ją po marihuanie . Proste
  • 915 / 4 / 0
Jak wiadomo stymulanty stymulują a psychodeliki działają na psychikę ..

%-D gdyby to było takie proste
chciałem się dowiedzieć czy mogę złapać złą fazę np. po fecie jak łapałem ją po marihuanie

TAK. jeżeli masz problem z psychiką, to może on wyjść na wierzch po fecie, marihuanie i po maśle orzechowym.
  • 109 / / 0
Nie no po fecie na fazie to raczej się schowa każdy problem psychiczny, ale jak przyjdzie zjazd to i normalny czuje się jak schizofrenik.
feta to ZUO! :finger:
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.