Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
27 stycznia 2021StanislawZoneLol pisze: Nie ma to jak wstać po 10 przespanych godzinach i mieć dosłownie 0 energii na cokolwiek. Z rana dwie kawy wypite duszkiem i cały syrop actifed 600 mg pseudoefki i 200 DXM. Mam nadzieje ze doda trochę energii do życia. Niestety chyba powoli przekonuje się do stymulantów. Mam nadzieje ze otworzą siłownie niedługo bo bez uprawiania sportu (tylko na silce mi się chce ćwiczyć) jestem bez energii totalnie -_-
P.S. Jak to jest z ,,fetą” czy innym ,,kryształem” podczas stosowania glikoaterydow, 50 mg seratraliny i perazyny 75mg (3x25mg)?
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
22 lipca 2021Termos789 pisze:
Jak ma sie tolerke to taki syropek lekko pobudzi
Działanie jednego z tych receptorów to np. działanie przeciwlękowe, przeciwbólowe, sedatywne, znieczulające. A także zahamowanie wydzielania noradrenaliny. Noradrenalina jak i adrenalina w najmniejszej ilości jest wydzielana w trakcie snu, w największe w trakcie zagrożenia.
Zakładam więc, że może chodzić o to, że w trakcie biegania, wysiłku, dostarczamy noradrenaliny do organizmu(stan zagrożenia), podczas odpoczynku jej ilość zostaje zredukowana(tu zapewne uruchamiają się kolejne procesy fizjologiczne i inne neuroprzekaźniki są dostarczane w większej ilości, choćby, endorfiny, fenyloetyloamina, nie chcę sam dopisywać rzeczy których się tylko domyślam)stąd uczucie odprężenia i uspokojenia.
pseudoefedryna daje do najwidoczniej bez zbędnego wysiłku.
Brałem pseudoefedrynę, wiem o jakie uczucie ci chodzi, aczkolwiek sam teraz na chwilę siadłem, żeby spróbować wyjaśnić samemu sobie i Tobie oczywiście o co chodzi. Mam nadzieję, że sam to dobrze zrozumiałem. Jak ktoś ma coś do dodania, zanegowania, zapytania.
Bardzo chętnie bym widział dyskusję.
Swoją drogą, ciekawostka, endorfiny to naturalne(lepsze będzie słowo - endogenne) opioidy, więc ich działanie jest przybliżone do chociażby morfiny, heroiny czy kodeiny.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
zarzucilem 5 tabletek
i mam wrazenie, ze pomoglo. jakby troche zbilo objawy fizyczne, a na pewno poprawilo nastroj. z depresji wrecz zachcialo mi sie chciec gadać. kiedys testowalem to za dzieciaka kolo 16 20 roku zycia i super sprawdzało się przy nauce albo po nieprzespanej nocy, ale przy wiekszych dawkach bylo sporo negatywnych objawow.
a wczoraj nie, nic. żadnego walenia serca, nawet fiflak sie nie skurczyl za bardzo.
lubicie te dreszcze?
na calych rekach i nogach czulem te dreszcze
Mam problem z koncentracją i skupieniem uwagi, podejrzewam u siebie ADHD (czyli z mojej wiedzy obniżona noradrenalina i dopamina, mam też podwyższoną prolaktyne 150% górnej granicy, 18 a 13 to max ng/ml, niska dopamina może powodować wysoki poziom prolaktyny, jestem umówiony do psychiatry aby zdobyć metylofenidat). Czuję się często senny podczas dnia.
Jak to wyglądało
5:30 - 120mg (2x Sudafed)
5:50 - poczułem bardzo lekką euforie, poprawiony nastrój chęć do działania, lepsza możliwość skupienia, jestem w stanie robić rzeczy, byłem na zakupach, ogarnąłem śmieci, zjadłem śniadanie, te drobne sukcesy dały mi samozadowolenie (poczucie że ogarniam życie), dawno się tak dobrze nie czułem
7:30 - wypiłem kawę i zrobiłem drzemkę 30min
8:00 - wstałem, zacząłem pracować
9:30 - 60mg (1x Sudafed)
13:20 - nadal pracuję, mocno się wkręciłem w pracę, dawno nie miałem tak długiego skupienia przy programowaniu, super się czuję
13:30 - właśnie to piszę, robię sobię kolejną kawę i wezmę jeszcze jedną tabletkę 60mg
Pytania
- Jak maksymalnie zminimalizować skutki uboczne? Jak często mogę to brać, żeby nie wpaść w uzależnienie, a także nie wyrobić sobie tolerki
- Czy podbicie noradrenaliny zwiększa dopaminę? Podejrzewam że umiejętność skupienia się i skończenia zadań dostarcza mi dopaminy jako nagrody.
- Czy da się porównać działanie pseudoefedryny do metylofenidatu? Co jest bardziej szkodliwe?
PE w wiekszych ilosciach strasznie irytuje, wywoluje ból głowy, wazokonstrykcję i napięcie nerwowe.
Jesli wybierasz to do pracy to raczej bym polecał... sen i kawę ;) albo jakiś piracetam.
Wg mnie sama noradrenalina nie stymuluje uwalniania dopaminy ani też jej inhibicji zwrotnej. Musiałbys utlenić PE do metkatynonu
"Rutyna to rzecz zgubna "
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/prof._marcin_wojnar.png)
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia
Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/trafiloimsie.jpg)
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną
Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.