Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Nie znalazłem podobnego tematu, więc zakładam.
Jak kuracja antybiotykami ma się do zażywania substancji psychoaktywnych?
Jutro sylwester i planowo miało polecieć 100mg 5-MAPB + 10mg 5-meo-mipt, a ja jestem w trakcie leczenia i brania leków osłonowych (probiotyk). Nie zrobię sobie kuku?
  • 642 / 18 / 7
Osobiście nie ryzykowałbym.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 36 / 1 / 0
Odpuść sobie ;)
  • 3 / / 0
Zapomniałem uściślić: przyjmuję Duomox (1000mg Amoxicillinum), dziś rano będzie czwarta dawka. Fizycznie czuje się już zupełnie dobrze, temp. wzorowa 36,6; osłabienie zupełnie minęło. Czy zmniejszenie podanej przeze mnie dawki dragów o połowę i silne nawadnianie organizmu na tripie zniweluje ewentualne konsekwencje? Czy może jest to z góry głupi pomysł i zrobię sobie krzywdę? Mile widziane rady od osób kompetentnych/mających doświadczenie w podobnym przypadku.
  • 2278 / 276 / 3
Podejdźmy trochę do tematu od strony naukowej.
Warto sobie na początku zadać pytanie, dlaczego nie wolno przyjmować antybiotyków z alkoholem. Otóż, o ile mi dobrze wiadomo, popicie antybiotyków alkoholem prowadzi do tak zwanej reakcji disulfiramowej, co z kolei prowadzi do niepełnego metabolizmu aldehydu octowego (który jest bezpośrednim metabolitem alkoholu etylowego dzięki enzymowi o nazwie dehydrogenaza alkoholowa). Aldehyd octowy normalnie jest dalej utleniany do kwasu octowego, który nasz organizm jeszcze jako tako znosi. Zaś sam aldehyd jest, mówiąc najzwyczajniej i wprost, trucizną. To on notabene odpowiada za kaca. U człowieka, który nie przyjmuje antybiotyków, utlenianie może zachodzić dalej, więc w końcu pozbędziemy się całego aldehydu, natomiast u osób, które przyjmują antybiotyki (też nie wszystkie warto dodać, ale warto także dodać, że nie tylko antybiotyki w połączeniu z alkoholem powodują reakcję disulfiramową; niech przykładem będzie tutaj słynny Esperal) pozbywanie się aldehydu octowego jest znacznie utrudnione, co może prowadzić do charakterystycznych objawów zatrucia tym związkiem (nudności, bóle głowy, tachykardia, skoki ciśnienia i coś tam jeszcze, pewnie w necie można dokładnie sprawdzić). Mówiąc wprost: serwujesz swojemu organizmowi największego kaca życia, od którego możesz nawet zejść, chociaż wbrew powszechnej opinii nie jest to takie proste. Niemniej, nie warto próbować, tego jesteśmy pewni.

Czy można inne substancje łączyć z antybiotykami? Moim zdaniem, jeżeli nie trzeba, to nie można, mimo że ryzyko jakichkolwiek potencjalnych negatywnych interakcji jest monstrualnie małe. Ale my tych reakcji nie znamy, prawda? Tym pytaniem retorycznym pozwolę sobie zakończyć. ;)
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 267 / 16 / 0
Co prawda już po sylwku ale:
Mieszałem z różnymi antybiotykami: zielsko, stymulanty, opiaty, różne benzo.. Żyję! Nawet żadnych skutków ubocznych sobie nie przypominam. Ale ja to w sumie mało co pamiętam.
Kiedy celem jest brak celu.
Sex, drugs & rap - to mój przepis na życie.%-D
  • 7 / / 0
Witam,

Jak ma się zażywanie antybiotyków do przyjęcia 25C-NBOMe? Są neutralne w stosunku do siebie czy lepiej nie ryzykować?
  • 1262 / 17 / 0
Po ciężkich antybiotykach i alkoholu ludzie potrafili dostawać napadów agresji i demolować DOM, a ty się pytasz o nbome? WYBIJ SOBIE TO Z GŁOWY
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 326 / 33 / 0
GoBack pisze:
Witam,

Jak ma się zażywanie antybiotyków do przyjęcia 25c-nbome? Są neutralne w stosunku do siebie czy lepiej nie ryzykować?
Osobiście mi nic nie było, z psychodelików jadłem raz 25b nbome i raz hometa na antybiotyku, ale lepiej odpuść. O interakcje bym się raczej nie martwił i nie bal bo 25C-NBOMe to złożona i stabilna cząsteczka a jedynie o osłabiony organizm.
Tak naprawde to kwestia osobnicza i u każdego może to połączenie wyglądać, tak więc dokończ kuracje zregeneruj siły i zarzuć bez żadnych zmartwień :-D
  • 1262 / 17 / 0
Zresztą psychodelik + choroba wyostrzy objawy, będziesz sobie wizualizował ogień z gardła jak Cię boli, przynajmniej ja tak miałem. XD
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.