Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 13 / 1 / 0
Witam, w piątek jadę busem do Niemiec. Planuję przewieźć 3 blistry (30tab) Oxydolor 80mg (brak recepty) i sloiczek 30 tab Xanax 2mg (na alpre recepty dostawalem). W razie kontroli jaki mogę mieć przypał? Ewentualnie, jak to dobrze schować, powyjmowac z blistrów i gdzieś skitrac? 1 raz jadę za granicę i się trochę cykam..
  • 192 / 65 / 2
W razie kontroli konfiskata leków, możliwe wypinanie sie, kara grzywny, na wiezienie raczej cie nie wpierdola za 30 tabletek. Na alpre recepte wydrukuj i weź ze sobą + najlepiej zaświadczenie od lekarza, że potrzebujesz tego leku na czas podróży. załaczam linki, które mogłyby cie zainteresować: https://www.gov.pl/web/gif/przewoz-srod ... j-polskiej https://www.gov.pl/web/gif/przewoz-leko ... sny-uzytek

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 1053 / 300 / 2
@podpaski busem, to na luzie do póki nie przewozisz mocno jebiącego towaru, miałem dziesiątki razy kontrolę na granicy jadąc busem PL - FR FR - PL i nawet jak paliłem 5g zioła dziennie w swoim pokoju 9m2 gdzie siłą rzeczy ciuchy jebały mi ziołem na kilometr, to nigdy się nie przyczepili do mojej walizki, co do leków najważniejszy jest DOKUMENT REALICAZJI RECEPTY który pobierzesz z ikp, a najlepiej w dodatku brać fakturę imienną na leki jeśli przewiduje się wyjazd po za granicę.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 395 / 154 / 0
Najpewniejszym sposobem jest zaświadczenie lekarskie o przyjmowanych lekach lub dokument realizacji recepty. W przeciwnym razie może się skończyć konfiskatą leków, głównie oksykodonu. O ile żaden z tych leków nie znajduje się na liście antywywozowej, bo wtedy bez dokumentu wszystkie skonfiskują.
  • 13 / 1 / 0
A jakby przesypac tabletki oxydolor do pojemniczków z ketonalem?
  • 591 / 105 / 0
W skrócie, pewnie nic złego się nie stanie, ale jakbys miał już niefart i doszło do jakiejś wiekszej kontroli to możesz wjebać się na przypał plus starcic leki. Pelne bezpieczenstwo zapewnia jedynie zaswiadczenie o tym ze przyjmujesz dany lek lub zrealizowana recepta.
:tabletki:
  • 677 / 305 / 0
Nie wiem jak jest z jazdą busem do niemiec. Wiem za to jak to się lata po całej europie z lekami takimi jak : benzo, tramadol, oksykodon, pregabalina. Z takim zestawem latałem 4 razy. Zawsze mówię na początku że : Przewożę leki proszę Pana, Pani. Grecja, Chorwacja, Niemcy, Hiszpania, Portugalia. Nigdy nie miałem problemów ale zawsze od razu mówię co będę przewoził. Zaświadczenie od lekarza.. nie miałem.. miałem wydrukowane w A4 recepty na te leki i tyle. Nigdy mi nie sprawdzali nawet tych recept. Warunek : Wszystkie leki przewoziłem bez opakowań oryginalnych. Same blistry, a nawet rolki czy oksy czasami przewoziłem tabletki w opakowaniu np po Melatoninie. Ważne aby się normalnie zachowywać, tzn, naturalnie aby nie wzbudzać żadnych podejrzeń, zawsze latam biorąc benzo bo boję się latania ogólnie, czuje klaustrofobie i lęk, więc zawsze przed lotem brałem rolki albo alprę. To powoduje że się nie stresuje, nie trzęsę, nie wzbudzam żadnych podejrzeń, nie stresuję się, jestem opanowany i naturalny, spokojny :) Ewentualnie zamiast benzo 200-300 ml wyskokowego trunku :) Sam jestem ciekawy jak jest w busach.. całkowite trzepanie pasażera i jego bagażu ? Sprawdzają skanerem czy po prostu wszystko wyjąć z walizki ?
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 591 / 105 / 0
Ja jeździłem busem do NL i wydaję mi się że dosyc rzadko w ogóle sprawdzają te małe busiki typu że 6-8 osob w srodku jedzie. Może się myle ale jest to jedynie moje doswiadczenie
:tabletki:
  • 315 / 53 / 3
Autobusy raczej trzepią na migrantów. Doświadczenia nie mam, ale tylu moich znajomych jeździ do Niemiec busami, że jakby trzepali to bym raczej wiedział.
  • 762 / 441 / 0
Większe prawdopodobieństwo jest, że trafisz w totka niż że akurat twój bus będzie trzepany przez policję. Poza tym de to zupełna inna mentalność pod względem liberalności polityki narkotykowej.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.