Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 134 / 22 / 0
@Esrevinu Zależy ile tego masz teraz, jeśli rozcieńczyłeś to do 330ml, czyli 0,5g/ml to zacznij od 5ml :)

Z opisu wygląda, że powinno być OK, także pij smiało :)
  • 64 / 2 / 0
Mam 250 ml. Spróbuję jednak jutro, zacznę od 4 ml :) albo poprostu rozciencze do 330 ml
  • 211 / 45 / 0
Wpadł mi GBL z dwóch różnych sortów i przerabiałem go na dniach na GHB - używałem dokładnie tego samego przepisu, jeden roztwór wyszedł mi idealnie czysty a w drugim pojawił się biały osad na dnie... o czym to świadczy ? że ten drugi sort jest zanieczyszony, czy po prostu jest w nim mniej GBLa w GBLu?
  • 3362 / 349 / 0
Jest w nim mniej giebla w gieblu. To na dole to nieodreagowany odczyn zasadowy. Jak opadnie to mozesz zaciagnac roztwor strzykawa a osad wyjebac.
  • 134 / 22 / 0
"Nieodreagowany odczyn zasadowy" - dobree!!! :) ale coś w tym jest, najprawdopodobniej jest to właśnie soda oczyszczona nieprzereagowana, bo nie było wystarczająco GBL w GBL, możesz to sprawdzić! Potrzebowałbyś papierka lakmusowego. Zebrać osad, rozpuścić go w wodzie i zbadać pH. Jeśli jest 8+ to jest najpewniej soda. Jeśli zaś nie, to istnieje druga opcja. GBL był czymś zanieczyszczony i ta substancja przereagowała z sodą i masz tam coś nowego, ale co dokładnie to już się nie dowiesz w łatwy sposób.
  • 3362 / 349 / 0
@Sekatorus chemikiem nie jestem, ot tylko politoksy co gotowal GHB setki razy, ale tak, zgadzam sie z twoja "poprawka" :)
  • 211 / 45 / 0
W czym lepszy jest wodorotlenek sody od sody oczyszczonej ?
  • 134 / 22 / 0
@wiaderk0, reakcja zachodzi szybciej i prościej, ale osobiście nie uważam że NaOH jest lepszy, bo to dodatkowe niebezpieczeństwo i trzeba koniecznie mieć możliwość kontroli pH produktu końcowego. Jak napijesz się sody, nic sie nie stanie, ale jak napijesz się NaOH, to już masz problem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.