Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Ogladałem kiedyś w TV taki program o owadach gdzie pokazywali chrzaszcze miedzy innymi właśnie tego Pryszczela lekarskiego z którego robi się afrodyzjak zwany "Hiszpańską Muchą" .
Oprucz tego pokazywali jeszcze inne chrząszcze tego gatunku które w wiekszej ilości mozna spotkać na terenie polski , chrząszcze te różniły się nieco wielkością i kolorami od "Hiszpanskiej Muchy" .
Pryszczel Lekarski zawiera w sobie "kantarydynę" , substancję wykorzystywaną jako afrodyzjak , ale facet mówił wtedy że te inne chrzaszcze wytwarzają inne substancje trujące które wywołują halucynacje .
Myślałem wtedy że jak gość normalnie o tym mówi w TV to pewnie w internecie szybko znajdę jakieś info. na ten temat ale niestety oprocz tej hiszpańskiej muchy nie znalazłem niczego na temat innych chrzaszczy .
Ale rok temu złapałem kilka z czego jeden to właśnie hiszpańska mucha a kilka innych jest do niej podobnych ale innego ubarwienia . trochę się boję testować bo nie wiem ile takiej substancji mogą posiadać takie chrząszcze .

Może ktoś z was wie coś na ten temat ??

PS.
na temat hiszpańskiej muchy można poczytac tutaj : http://pl.wikipedia.org/wiki/Pryszczel_lekarski
  • 576 / 11 / 0
Kantarydyna to bardzo silna trucizna o niskim potencjale terapeutycznym, jak chcesz popełnić :emo:bójstwo to jest to dobra metoda. No i prawdopodobnie była to wonnica piżmówka, kantaryda dość rzadko występuje w Polsce.
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Chyba chciałes napisac że Majka lekarska żadko występuje w polsce . jest już trochę wysuszona więc dokładnie nie widać ale jednak bardziej przypomina to calą Hiszpańską Muchę niż wonnice , no i ona zawiera tylko tą kantadrynę no to w najlepszym przypadku tylko afrodyzjak . Myślałem że ktyoś coś wie na temat innych hcrząszczy czy nie zawierają w sobie jakichś ciekawych substancji :)
  • 576 / 11 / 0
Zwierzęta nie służą do ćpania, możesz się co najwyżej zabić lub zatruć. Jeśli ma czułki dłuższe niż ciało to jest to wonnica.
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Ej, jak chciałeś zarzucić chrząszcza?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 14 / / 0
Chrząszcza z tego co czytałem to się sciera na proszek i dodaje do napojów , albo tak jak to zrobił Chong w jednej z części przygód o Cheechu i Chongu :) .
  • 104 / / 0
kupione opakowanie na allegro nie zadziałało w ogóle....próbowane w róźnyuch dawkach
  • 527 / 6 / 0
Nie chce nic mówić karla ale większość podobnych specyfików z allegro w ogóle nie działa albo ma inne efekty :-D Kiedyś w SS kupiłem Muchę (za czasów salvi) i bez rewelacji, choć coś tam zadziałało
ODPOWIEDZ
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.